У понеділок, 27 січня у Харкові під ОДА під час мітингу на захист російської мови сталися сутички - у ході масової бійки постраждали мітингарі та журналісти.

Сутички під ОДА в Харкові, фото: Харьков Салтовка

Про це повідомляє Telegram-канал Харків Салтівка.

Конфлікт розпочався зранку, коли прихильники партії "Опозиційна платформа - За життя" прийшли до будівлі Харківської ОДА і почали викрикувати гасла на захист російської мови. Деякі стояли з плакатами. У той же час туди підійшли представники харківського Євромайдану, члени "Нацдружин", ГО "Світанок", "Правого сектору". Між мітингарями та новоприбулими почалися сутички.

Під час масових заворушень розлючені противники метали одне в одного курячі яйця та розпилювали сльозогінний газ. На місце інциденту прибула поліція, нацдружинників відтіснили від мітингарів. Ініціаторів бійки вивезли у супроводі поліції.

Популярні новини зараз

Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Під час сутичок постраждали правоохоронець, журналістка СТБ Марія Малевська і оператор Олександр Бринза. Їх шпиталізували до лікарні ім. Гіршмана.

Нагадаємо, під час гасіння пожежі на газовій свердловині в Харківській області використовували ядерну бомбу.

Як повідомляв портал Знай.uа, недалеко біля селища Хрестище (Харківська область) на місці розриву атомної бомби вчені взяли проби грунту.

Крім портал Знай.uа писав, що у Києві невідомі підірвали автомобіль заступника одного з департаментів Міністерства аграрної політики.