Під Харковом в школі проводять перевірки через спалах небезпечного захворювання - гострого вірусного гепатиту А. Про це стало відомо з повідомлення лабораторного центру області.

Наголошується, що йдеться про загальноосвітню школу №1 в селищі Борова. З діагнозом "гепатит А" на лікарняних ліжках опинилися четверо дітей: на одну дитину госпіталізували в обласну інфекційну лікарню, ще трьох – в лікарню селища. Всі випадки захворювання зафіксовані за останні три тижні.

Перед фахівцями лабораторного центру стоїть завдання – з'ясувати, що саме стало джерелом зараження. З цією метою перевіряють питну воду, їжу і все, що оточувало учнів. Крім того, захворювання може передаватися через предмети гігієни, якими користувався хворий, і при особистому контакті.

Гепатит А небезпечний тим, що його інкубаційний період може затягнутися до 50 днів, і за цей час хворий встигне заразити інших людей. Щоб уникнути зараження, потрібно дотримуватися санітарно-гігієнічні норми, уникати контакту з зараженими людьми і не вживати немиті, сирі продукти харчування.

Нагадаємо, вчені довели, що коронавірус може передаватися не тільки від організму до організму

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Також "Знай.іа" писав, що Китайська влада прийняла рішення наділяти померлих медиків статусом "мучеників"