У Харкові згадали про старий «дідівський» спосіб заміни апарату штучної вентиляції легенів (ШВЛ). Для цього пристрою використовують целофанові пакети, трубки і кілька баночок. Про це повідомляє телеграм-канал Perepichka News.

«Вам пакет давати? - Так, я як раз в лікарню йду», - пишуть автори посту, додаючи, що «краса в простоті».

«Цей водний апарат народний може врятувати життя тих, хто ще у свідомості, але не може вдихнути достатньо кисню», - додають в пабліку.

Медики удосконалили спосіб, який застосовувався в кінці 1990-х років у вітчизняних лікарнях замість відсутніх ШВЛ. На голову пацієнта з неважкою формою коронавірусу одягають целофановий пакет, в який через водяний замок подається кисень – цю технологію назвали Bubble CPAP.

На горлі пакет фіксується застібкою. Пакет зі спеціальними клапанами, які друкують на 3D-принтері, може допомогти врятувати життя хворим з коронавірусом.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Нагадаємо, раніше Блогер показав, як Львів виживає на карантині - аптеки без ліків, розчарування і вулиці-пустирі, сумне відео

Як повідомляє портал «Знай.uа» Львів'яни ходять в церкву потайки в розпал пандемії, причастя і одна ложка на всіх - скандальні кадри

Знай.uа писав, що Львівщиною розсікає чорна труна з моторошним написом, українці в жаху