У Харкові суд визнав протиправним і скасував вдруге рішення міської ради про перейменування проспекту Петра Григоренка в честь сталінського маршала Георгія Жукова.

Про це передає Depo.Харків.

Сьогодні, 18 червня, в суді розглядався позов ВО "Свобода" про скасування рішення харківської мерії. Позивач у суді Андрій Коломійцев заявив про незаконність назви проспекту через те, що Жуков підлягає закону про декомунізацію.

Представник міської ради у суді Костянтин Прокоп'єв керувався тим, що Жуков брав участь у звільнені територій України від нацистських загарбників і не займав високих посад в лавах комуністичної партії СРСР.

Позов повністю не обґрунтований, поданий без письмових та інших доказів, які б обґрунтовували позовні вимоги”, – сказав Прокоп'єв.

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Показати ще

Суддя виніс рішення на користь позивача, скасував рішення мерії, визначивши його протиправним і недійсним. Відповідно, проспекту повинні повернути назву на честь Петра Григоренка. Представник мерії повідомив журналістам, що буде оскаржувати рішення в апеляційному суді.

"Позов задовольнити. Визнати протиправним та нечинним рішення Харківської міської ради від 26.02.2020 року №2075/20", - сказав суддя.

Нагадаємо, 19 червня 2019 року Харківська міська рада проголосувала за повернення імені сталінського маршала Георгія Жукова проспекту Петра Григоренка. 20 червня офіційно оприлюднили. Із заявою в поліції після рішення міськради звернувся депутат міської ради Ігор Черняк. Український інститут національної пам'яті в свою чергу звернувся до ГПУ.

Пізніше мерія Кернеса програла суди про перейменування проспекту в честь сталінського маршала Жукова.

18 грудня 2019 року мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що міська рада у судовому порядку відстоювати право назвати проспект Григоренка в честь Жукова.Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов Харківської міськради та зобов'язав Кабінет міністрів затвердити Єдиний національний реєстр пам'ятників Другої світової війни 1939-1945 років.

26 лютого 2020 року депутати Харківської міськради вдруге підтримали перейменування проспекту Петра Григоренка у Харкові на честь сталінського маршала Георгія Жукова. Це рішення також було оскаржено.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Жуков повертається? Кабмін Гончарука з тріском програв суд Кернеса у справі скандального маршала

Як повідомляє портал «Знай.ua» Маршал Жуков назавжди зникне з Харкова, опублікований документ

Також «Знай.ua» писав, що Кернес повернув Жукова в Харків по другому колу, тепер все