Через велику кількость інфікованих на коронавірус, Україна з 22 червня знову повертається до посилення карантину, але поки адаптивного. Це означає, що якщо будуть вводиться обмеження, то лише в окремих регіонах і населених пунктах. Тому з 22 червня рішення про посилення карантину в Харківській області буде приймати місцева влада.
Про це пише "ГородХ".

Згідно з урядовим постановою від 17.06.2020 №500 значно посилюється роль головного санітарного лікаря області. За його поданням обласна комісія КТЭБ та НС може розглядати питання про закриття окремих населених пунктів або напрямків діяльності.

У МОЗ попереджають: якщо не дотримуватися всіх протиепідемічних вимог, то ймовірний сценарій повернення до більш суворого карантину - закриття метро, дитячих садків, обмеження роботи кафе, ресторанів, готелів і т. д.

карантин в Україні, фото: Уніан

Згідно з документом, з метою обмеження скупчення громадян у транспорті з 22 червня і на період дії карантину робочий день в органах виконавчої влади, інших держструктурах, органах місцевого самоврядування рекомендовано починати о 8:00, у центрах надання адміністративних послуг, органах соціального захисту населення, територіальних органах Пенсійного фонду України, установам освіти - в 10:00.

Також на початок роботи з 10.00 рекомендовано перейти підприємствам оптової і роздрібної торгівлі, авторемонтним майстерням, поштою, установ культури, спорту, розваг і відпочинку.

Популярні новини зараз

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Органам місцевого самоврядування рекомендується скоригувати маршрути руху громадського транспорту з урахуванням змінених графіків роботи підприємств, установ, організацій для забезпечення можливості переміщення людей на роботу і додому.

В умовах чергового етапу карантину, як і раніше, необхідно дотримуватися дистанції, носити маску в продуктових магазинах, магазинах та інших громадських установах, а також громадському транспорті. Перебуваючи на вулиці мати при собі документи, що посвідчують особу.

Так само з 22 червня по 31 липня заборонено:

  • діяльність дитячих таборів;
  • масові заходи (культурні, розважальні, спортивні, релігійні та ін) за участю більше однієї людини на 5 кв. м площі. Фізична дистанція між учасниками — не менше 1,5 м;
  • відвідування навчальних закладів в групах більше 10 осіб, крім участі ЗНО, вступних та інших іспитів;
  • перевозити пасажирів у громадському транспорті більше, ніж кількість місць для сидіння;
  • самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;
  • відвідувати установи соцзахисту, в яких знаходяться літні люди, особи з інвалідністю;
  • проводити планову госпіталізацію, якщо заповнюваність ліжок у регіоні більше 50% (крім випадків, коли перенесення госпіталізації означає ризик для життя, здоров'я пацієнта).

Також до кінця карантину іноземці та особи без громадянства не можуть перетнути український кордон, якщо у них немає поліса страхування витрат, пов'язаних з лікуванням COVID-19.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Карантин продовжили на 40 днів, які обмеження будуть діяти до кінця липня

Як повідомляє портал «Знай.ua» В Запоріжжі наливайка влаштувала "бенкет під час чуми" - наливка дітям і галасливі вечірки в розпал карантину

Також «Знай.ua» писав, що Від чашечки Зеленського до ресторану Тищенко — українцям показали, як політики "сновигали" під час карантину