У Харкові "пакунки малюка", або "бебі-бокси" дістануться далеко не всім породіллям. Замість них у Мінсоцполітики хочуть виплачувати батькам новонароджених компенсацію.

У Харкові комплектів з усім необхідним для новонародженого в перші дні життя залишилося всього 228, а в області їх вже немає, пише KHARKIV Today з посиланням на слова директора департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Юрія Шпараги.

Замість зручних боксів, які так подобалися молодим мамам, Мінсоцполітики хоче виплачувати батькам новонароджених грошову компенсацію у розмірі п'яти тисяч гривень. Що ж стосується "пакунків малюка", то в кінці червня Антимонопольний комітет скасував процедуру їх закупівлі.

"З початку 2020 року отримали 6165, передано в пологові будинки 6148, залишок 228 одиниць. 17 передані в управління соцзахисту для мам, які не народжували у пологових будинках" - повідомив Шпарага.

бебі-бокс, скріншот з відео

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Всі батьки немовлят, яким не дістався "пакунок малюка", отримають компенсацію. Щоб отримати обіцяну компенсацію, батьки повинні звернутися в управління соцзахисту населення.

"Для цього треба написати заяву на відшкодування вартості пакета управління соціального захисту населення, зручніше - за місцем проживання. На банківську карту перерахують гроші", - розповів Шпарага.

Зараз заяви на її отримання написали вже 106 осіб.

Нагадаємо, в Тернопільській області закінчилися бебі-бокси, які видавали молодим мамам у пологових будинках. Нових подарунків для малечі поки не завезли. Якщо раніше замовленням перших наборів для дітей займалися регіональні департаменти соцзахисту, то тепер головним розпорядником коштів буде Міністерство соціальної політики.

бебі-бокс, скріншот з відео

Сім'ї, в яких народилися діти в останній місяць залишилися без обіцяних державою бебі-боксів. Хоча ще до 10 квітня їх видавали.

Директор департаменту соцзахисту населення Тернопільської області Вадим Боярський пояснив, що попередня постанова Кабміну дозволяло регіональним департаментам закуповувати бебі-бокси, а нова постанова цю можливість передало Міністерству соцполитик.

Боярський заспокоїв майбутніх мам і розповів, що після проведення тендерів поставки відновляться.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Нова пенсія, прожитковий мінімум та "бебі-бокси" - Мінсоцполітики попередило, до чого готуватися українцям

Як повідомляє портал «Знай.ua» Невідповідні підгузники і надмірно м'які матрасики — Комаровський розібрав українські бебі-бокси

Також «Знай.ua» писав, що Українцям будуть видавати бебі-бокси при народженні дитини, що входить в пакет малюка