У Харкові на площі Свободи в Харкові зібралося кілька десятків батьків і вчителів. Всі не хочуть дистанційного навчання.Мітингувальники почали протест 22 липня в 12:00

За словами учасників акції, домашнє навчання неефективне. Вони вважають, за три місяці карантину школярі втратили не тільки освітні навички, але і живе спілкування, пише "Накипіло".

фото: Анна Мясникова

Деякі батьки поскаржилися, що їх чада стали більше сидіти в Інтернеті, і це не йде на користь здоров'ю. Сім'ям не подобається і додаткове навантаження, коли доводиться довго робити уроки з дітьми. На думку присутніх, продовжувати таке навчання не можна.

Мітингувальники скандують: «За живу школи», «За радянську школу» і «Кучер, виходь», звертаючись до глави Харківської обладміністрації Олексію Кучеру. Вони хочуть почути його думку про необхідність продовжувати шкільне навчання на дому з 1 вересня.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

фото: Анна Мясникова

До протестувальників вийшла директор Департаменту науки і освіти ХОДА Крутова Анжеліка. За її словами, на нараді з участю Олексія Кучера в регіоні вирішили, що буде "живий навчальний процес". Крутова посилалася на дію адаптивного карантину.

фото: Суспільне

"В Харківській області прийнято рішення про "живий" навчальний процес. Студенти, школярі — всі підуть в класи, аудиторії. В садки. В цьому році у нас в області відкривається п'ять нових шкіл, п'ять нових садочків. Вже наймаються працівники" - повідомила Крутова.

За даними поліції, в акції взяли участь близько 200 осіб. Порушень не було.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Навчання під час пандемії — які заходи вживаються в школах різних країн світу

Як повідомляє портал «Знай.ua» Хмельничани повстали проти навчання "за комп'ютером": "Пустіть дітей до школи"

Також «Знай.ua» писав, що Як діти в школу? У Міносвіти озвучили три сценарії початку навчального року