У Харківській області, в селищі Донець Балаклійського району розшукують рідних покинутого чоловіка з синдромом Дауна. У нього немає ніяких документів, він майже не говорить, тільки посміхається і відгукується на ім'я «Юра». Зараз лікарню закрили на ремонт, і він опинився на вулиці.

Про долю чоловіка з синдромом Дауна, який 7 років живе в медустанові Балаклійського район написала журналістка телеканалу СТБ Марія Малєвська у себе на сторінці у Фейсбук, пише Харків Times.

"У Юри синдром Дауна, на вигляд 35-40 років, трохи нижче мене (163 см), дуже вихований, ласкавий, акуратист — завжди старанно застеляв ліжко в палаті і складав акуратненько речі"— - написала Марія.

Ведуча зробила телесюжет про Юрія, щоб покинуту "сонячну людину" побачила вся Україна, і сподівається, що його хтось впізнає.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Як розповіли медики, Юру привіз до них з Балаклії невідомий чоловік у травні 2013-го — і залишив. Без документів, без грошей, без адрес рідні. У селищі до нього ставляться тепло, в лікарні жартома звуть «Юрою-головлікарем», в магазинах і кафе підгодовують і розповідають, як він завжди намагається допомогти, місцеві жителі приносили йому в лікарню їжу і одяг, його ніхто не ображає.

Юра пояснюється в основному жестами, всі відзначають, що"ласкавий, добрий і спокійний". Він зміг "сказати" журналістці, що мама пила і тато пив. Медсестри в лікарні зазначають, що на питання про матір — завжди сумніє і замикається.

Фото: Марія Малєвська/Facebook

Поліція намагалася шукати рідних Юри - і безрезультатно. У Балаклійському райвідділі вважають, що Юру в Донець просто привезли і кинули, тому що він став не потрібен.

Про зникнення пацієнта не заявляло жодне зі спеціалізованих установ, де живуть подібні хворі.

Селищний голова Донця готовий докласти всіх зусиль для того, щоб визначити Юру до відповідної установи. Він хвилюється за кинуту "сонячну людину", переживає, що взимку він просто пропаде. Однак, виправити Юрі документи можна, лише встановивши його особу, а це завдання, схоже, нерозв'язане.

Жителі селища сподіваються, що Юру хто-небудь впізнає.

Фото: Марія Малєвська/Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Під Харковом розшукують рідних чоловіка з синдромом Дауна-не пам'ятає навіть свого імені

Як повідомляє портал «Знай.иа» "Сонячна" дівчина стала першою в Україні актрисою з синдромом Дауна, фільм придбала НВО

Також «Знай.иа " писав, що Синдром Дауна та аутизм - не вирок: у Львові винайшли оригінальний метод лікування, діти в захваті