У Харкові затримали чергового корупціонера-директора Департаменту капбудівництва ХОДА Андрій Винниченко. Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, але частково. Чиновника взяли під варту з можливістю вийти на свободу після сплати застави в сумі 630 600 гривень. Про це пише ХАРКІВ СЬОГОДНІ.

Сума застави становить майже половину хабара, який чиновник вимагав у представника юридичної особи за підключення електроустановок до міських мереж. Винниченко оцінив у 2000 гривень кожні 600 кВт потужностей і вимагав досить велику суму, яку нібито обіцяв передати до Харківобленерго.

"Слідство встановило, що чиновник, який у минулому обіймав посаду в Управлінні паливно-женергетичного комплексу Харківської області, вирішив переконати особу, яка діяла від імені ТОВ, яке вимагало приєднати свої електроустановки до мереж, дати неправомірну вигоду нібито з метою її подальшої передачі керівництву АТ «Харківобленерго». "Вартість" послуг з підключення чиновник оцінив у розрахунку 2200 гривень за кожні з 600 кВт потужностей", - повідомили в антикорупційній прокуратурі.

Правоохоронні органи затримали Винниченка 5 серпня в його кабінеті через 10 днів після призначення на посаду директора Департаменту. перед цим він протягом багатьох років трудився в АК "Харківобленерго".

У НАБУ розповіли, що затримали його на гарячому при отриманні хабара в сумі 1,32 мільйона гривень. Він оцінив в цю суму допомогу підприємцю в підключенні його електроустановок до мереж. Якщо вина Винниченка буде доведена, то йому загрожують 12 років ув'язнення.

Популярні новини зараз

"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу

Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки"

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Нагадавши, Знай повідомляв, що у Чернівецькій області затримали чиновника ОДА, який вимагав гроші.

Також Знай писав, що київський чиновник попався при отриманні хабара.

Нещодавно Знай передавав, що у Львівській області погорів на хабарі поліцейський.