Після чергового засідання комісії з ТЕБ і НС в Києві стали відомі населені пункти, яким не пощастило залишитися в зеленій зоні. До списку увійшов і Харків. Про такі зміни свідчить карта" Візуалізація епідемічних показників на рівні районів та міст обласного значення " на сайті Центру громадського здоров'я МОЗ України.

У зв'язку з цими змінами в Харкові повинні будуть ввести більш жорсткі карантинні норми. Це означає Закриття громадського транспорту і всіх розважальних закладів. Закриття шкіл, дитячих садків і Вузів. Також під заборону потрапляють і ресторани з кафе. Не можна буде оселитися в хостелі або готелі. Медики повинні будуть припинити планові операції і госпіталізації пацієнтів для планового лікування.

Варто нагадати, що кілька днів тому з'явилася інформація про можливе закриття на карантин Хмельницького та Чернігівської області. У цих регіонах спостерігалося перевищення показників, встановленим МОЗ і Кабміном. Рішення про закриття на карантин Хмельницького та Чернігівської області має бути прийнято в п'ятницю 7 серпня. Щоб потрапити в червону зону або вийти в жовту або зелену досить протягом 5 днів перевищувати 4 показника.

Популярні новини зараз

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Також Знай повідомляв, що у Тернополі попри жорсткий карантин зупинятимуться потяги. Укрзалізниця і уряд прийняли рішення дати можливість жителям міста повернутися з відпусток додому. При цьому карантин бедйствует і в потяги не братимуть нових пасажирів. За дотриманням цього правила стежить поліція на вокзалі в Тернпоолі.

Нещодавно Знай передавав, що головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Україна може отримати безкоштовну вакцину від коронавірусу. Це буде обмежена кількість доз і їх використовують для захисту найбільш вразливих категорій.