26 серпня двоє з трьох суддів Харківського апеляційного суду, які повинні були розглядати скаргу про закриття судом першої інстанції справи щодо експертів, які встановлювали наявність наркотиків в організмі винуватиці смертельної ДТП в Харкові на Сумській Олени Зайцевої, взяли самовідвід.

Про це повідомила адвокат потерпілих Лариса Матвєєва, яка і звернулася до апеляційної інстанції через неправомірну ухвалу суду першої інстанції, Укрінформ.

"Засідання Харківського апеляційного суду з розгляду скасування рішення суду першої інстанції про закриття справи щодо експертів, які "не змогли визначити стан Олени Зайцевої в ДТП з-за відсутності кількісного значення опіатів в її крові, перенесено з-за того, що двоє з трьох суддів - Савенко і Сабельников - заявили про самовідвід, посилаючись на те, що раніше не брали участь у розгляді справи Зайцевої-Дронова",- розповіла Матвєєва.

Зайцева і Дронов

Справу відправили на новий авторозподіл. Дату наступного засідання призначать після того, як стане відомий новий склад суду.

"Рішення апеляційної інстанції у цій справі має особливе значення тому, що факт наявності опіатів хоча і знайшов своє підтвердження в ході судового розгляду, проте не призвів до встановлення стану наркотичного сп'яніння Зайцевої під час ДТП. Це означає, що будь-які особи, які перебувають у стані наркотичного сп'яніння за кермом, можуть скористатися такою ж схемою, щоб уникнути будь-якої відповідальності за протиправні дії",- додала Матвєєва.

Популярні новини зараз

Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Показати ще

За словами Матвєєвої, психіатр академік Борис Михайлов свого часу визначив, що для встановлення стану наркооп'яніння людини не потрібно визначати кількість наркотику, достатньо факту його присутності в організмі.

Суд, скріншот: Youtube

Нагадаємо, в серпні 2019 року Лариса Матвєєва ініціювала кримінальне провадження проти експертів ХОБ СМЕ. Підставою для розслідування став висновок психіатра-нарколога Бориса Михайлова, який вивчив матеріали справи і заявив, що Зайцева перебувала під впливом медичного препарату з наркотичним ефектом, а для визначення цього не потрібно знати кількість опіатів. Експерт повідомив, що достатньо лише факту наявності препарату в організмі, а нормативно-правових документів, які б визначили кількість наркотичних речовин, в Україні не існує.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Загинуло 6 осіб-Верховний суд остаточно вирішив долю Зайцевої і Дронова, які вчинили резонансну ДТП

Як повідомляє портал «Знай.иа» "Курорт" Зайцевої в колонії під Дніпром показали всій Україні-загоряє, шиє хрестиком

Також «Знай.иа " писав, що Зайцева розщедрилася на 31 гривню сім'ям, які загинули у кривавій ДТП