Мер Харкова Геннадій Кернес не з'являвся на людях вже близько трьох тижнів. Востаннє його бачили на День міста, 23 серпня.

За інформацією джерел у медичній сфері міста та правоохоронних органах, мер перебуває у лікарні №17, повідомляє "Суспільне". З якої причини Кернес там - невідомо.

Чому мер Харкова так довго не з'являється на публіці, чи пов'язано це з хворобою або госпіталізацією, журналісти намагалися дізнатися у директора Департаменту інформації та зв'язків з громадськістю міськради Юрія Сидоренка. Протягом двох днів, з 10 вересня, він не відповідав на дзвінки.

Кернес, фото: соцмережі

На запитання в месенджері 11 вересня, чи виконує зараз Кернес обов'язки міського голови або перебуває на лікарняному, прес-секретар не відповів, і замість цього надіслав цитати із законів — про те, що дані про стан людини є інформацією з обмеженим доступом, А медична таємниця включає в себе факт звернення за допомогою, діагноз тощо. Після цього Сидоренко додав, що перебуває у відпустці.

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Спікер Кернеса Тетяна Грузинська 11 вересня по телефону пообіцяла спробувати дізнатися, чи на лікарняному мер, але надалі на дзвінки більше не відповідала, пізніше повідомивши, що перебуває у відпустці і не може давати коментарів.

На телефонні дзвінки журналістів сам Кернес не відповів. У приймальні Харківського міського голови повідомили, що записатися на особистий прийом до мера зараз не можна через карантин.

Одне з джерел в медичній сфері також повідомило ЗМІ, що в 17-й міській лікарні, визначеній однією з опорних для пацієнтів з COVID-19, на початку вересня готували "палату з особливими умовами" через можливу госпіталізацію Кернеса. Щоб підтвердити це, журналісти звернулося до директора Департаменту охорони здоров'я міськради Юрія Сороколата.

"У вас є конкретна доказова база?.. Кожна людина має право хворіти, і ми не можемо розкривати, може, людина не хоче, щоб про нього говорили, а ми починаємо якісь чутки, все інше. Я відповідальна особа... Ми без згоди того чи іншого пацієнта цього робити не будемо, не маємо права"— сказав Сороколат після передачі апарату ШВЛ від благодійників на території 17 лікарні.

фото: "Суспільне"

Сороколат також заперечує наявність "особливої палати" в 17-й лікарні.

"У різних палатах-різні умови. Ми ж робили все наспіх. Були хороші палати, ми їх так і залишили, не руйнували. Які були палати, поліпшили їх. Але слово "VIP" тут мало застосовне і його не правильно використовувати"— заявив Сороколат.

"Може, у людей є фотографія, де вони з ним у VIP-палаті?" - перепитав при розмові Керівник 17-ї лікарні Дмитро Черепов, який теж заперечував створення в медзакладі особливих умов.

Вранці 11 вересня біля будівлі 17-ї міської лікарні журналісти помітили автомобіль Toyota з номерами "0202" — такі ж цифри присутні на номерах кількох авто, якими користуються Геннадій Кернес, його охорона і оточення.

фото: "Суспільне"

Журналісти звернулося до Черепова повторно 12 вересня. На прохання підтвердити або спростувати інформацію, що Геннадій Кернес госпіталізований в 17 міську лікарню, він відповів:

"Всі пояснення щодо публічних осіб такого рівня вам компетентно нададуть у прес-службі міської ради, а саме Юрій Сергійович Сидоренко. Я лікар і виконую свої обов'язки, допомагаю людям".

За регламентом Харківської міськради, у разі неможливості виконання мером своїх повноважень їх виконує секретар міськради. Перший заступник мера Ігор Терехов та секретар міської ради Олександр Новак відповідати на запитання відмовилися, переадресували їх у прес-службу. Журналісти направили до Харківської міської ради офіційний запит.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кернес пообіцяв харків'янам " рай "у під'їздах перед виборами:" Побілимо, пофарбував"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Кернес пішов у всі тяжкі після старту передвиборної кампанії-еко-сумки і блокноти були розминкою

Також «Знай.иа " писав, що Кернес з Ярославським готують "переворот" у Харкові: "буде Кремнієва долина"