В Харкові клінічна лікарня на залізничному транспорті №1 потрапила до переліку опорних з COVID-19, але не була до цього готова. У лікарні гостра нестача матеріального забезпечення та медперсоналу.

Про це повідомив генеральний директор лікарні Віктор Лещенко, пише "Суспільне".

"Ми до COVID не були готові, і ми не готувалися до COVID. Для нас це несподіванка, що нас перевели на лікування хворих на COVID. У нас на сьогоднішній день немає інфекціоністів, немає бригад терапії, шукаємо людей, які будуть працювати терапевтом. Є реаніматологи, з якими працюємо. Вони всі готові працювати, але технічно ми поки не забезпечені за умовами на сьогодні вже приймати пацієнтів", — заявив Лещенко.

У лікарні є 72 пацієнти, які отримують допомогу у медзакладі, їх мають перевести в інші лікарні до початку прийому хворих з коронавірусом. Куди саме, поки не відомо.

За словами Лещенка, реанімація розрахована на 11 людей. Є п'ять нових апаратів ШВЛ, які можуть забезпечувати киснем цілодобово, та п'ять апаратів "Фаза-21", що поставляють кисень на короткий термін. Медзакладу потрібні кисневі магістралі.

Популярні новини зараз

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

"Проблеми великі з киснем. У нас лікарня такого профілю, що наші потреби у кисні — близько 20 постів, а зараз необхідно 80. І як це робити при нинішній завантаженості і нашого кисневого заводу, і відсутності спеціалістів, які зараз зайняті, я не знаю, як воно буде вирішуватися", — розповів заступник директора лікарні Олексій Василевський.

Лікарня повинна підготувати близько 100 місць для прийому інфікованих COVID-19.

"Це так планується, але ж відділення практично для цього не пристосовані. У багатьох палатах немає туалетів, санвузлів. А це суперечить умовам (утримання — ред.) саме інфекційних хворих", — сказав заступник директора лікарні Олексій Василевський.

За попередніми планами, які озвучують у медзакладі, лікарня має почати приймати хворих з COVID з понеділка 26 жовтня. У лікарні кажуть: тільки на облаштування зон потрібно не менш як десять днів.

"Якщо привезуть перших хворих, це буде катастрофа. Я щойно дзвонив установнику дверей, які нам необхідно обов'язково встановити, робити тамбури хоча б між червоною зоною, там де будуть COVID-хворі, зеленою зоною, де будуть лікарі та обслуговуючий персонал, — 10 робочих днів", — сказав Василевський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Коронавірус почав масово косити харків'ян, рекордна кількість хворих за добу

Як повідомляє портал «Знай.uа» Хворим на коронавірус харків'янам виставили захмарний рахунок за лікування: "Як вижити?"

Також «Знай.uа» писав, що Під Харковом хворих на коронавірус лікують у темних коридорах: "Коли ставлять крапельницю, підсвічуємо телефонами"