У Харківському регіоні перевірили сім'ї, в які повернулися діти з інтернатів на період карантину.

Про це повідомили в пресслужбі Харківської ОДА.

Волонтери та соцслужби Харківщини перевірили 590 сімей, в яких проживає 684 дитини, які повернулися через карантин додому.

Як повідомив Євген Грицков, з серпня цього 2020 року в проекті взяли участь 10 пілотних територій регіону: 7 районів, 1 ОТГ та 2 міста області. Це Балаклійський, Богодухівський, Валківський, Дергачівський, Зміївський, Харківський, Чугуївський райони, Мереф'янська ОТГ, Київський район міста Харкова та м.Чугуїв.

Всиновлення дітей

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

"Під час моніторингу 100 сімей, в яких виховувалися 136 дітей, виявляли готовність до співпраці з метою неповернення дітей в інтернат. З початку вересня у 23 сім'ях до інтернатних закладів не повернулися 25 дітей, 8 відвідують навчальний заклад без пансіону, 3 вступили до медичного та педагогічного коледжів. Також зауважу, що 10 дітей були відібрані у батьків через загрозу життю і здоров'ю", - повідомив Євген Грицков.

17 листопада Міністерство соціальної політики України, ЮНІСЕФ та Громадська Спілка «Українська мережа за права дитини» в режимі круглого столу онлайн представили результати регіонального моніторингу ситуації щодо дітей, які повернулися з інтернатів до сімей через пандемію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Коронавірус одним ударом нокаутував інтернат на Хмельниччині - дідусі та бабусі у смертельній небезпеці

Як повідомляє портал «Знай.иа» Рідний батько одумався і хоче забрати дітей з прийомної сім'ї: "Мамочко, не віддавай нас"

Також «Знай.иа " писав, що Дав Бог зайчика, але не дав галявину-чому українці відмовилися від своїх дітей