Новою головою Харківської ОДА стала Айна Тимчук. Заяву про відставку Олексія Кучера, який на посаді голови Харківської ОДА працював рік, Зеленський підписав увечері 24 листопада.

Про це передає Depo.Харків.

Хто така Айна Тимчук

Айна Тимчук народилася 21 листопада 1973 року в місті Дніпропетровськ.

У 1995 році закінчила Дніпропетровський державний університет (Спеціальність — Управління трудовими ресурсами), у 2004 році — Дніпропетровський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (спеціальність — Державне управління).

Популярні новини зараз

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Показати ще

У травні 2019 Айна Тимчук була нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня — "за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові досягнення та високий професіоналізм". Також чиновниця має почесне звання "Заслужений економіст України".

У 2000 році почала працювати в Дніпропетровській ОДА спочатку на посаді заступника керівника апарату, пізніше — керівником апарату та заступником голови ОДА.

У 2004 році, коли президентом став Віктор Ющенко, вона почала працювати заступником голови Дніпропетровської обласної ради. Але через два роки Тимчук знову повернулася в Дніпропетровську ОДА на посаду керівника апарату, а в 2007 році — на посаду заступника голови Дніпропетровської ОДА.

Коли країну очолив Янукович Тимчук переїхала працювати до Харкова. Де в серпні 2010 року стала радницею з організаційних питань мера Харкова Геннадія Кернеса.

З листопада 2010 року по березень 2014 Тимчук була заступником Кернеса — керівником справами виконавчого комітету міської ради.

Айна Тимчук, скріншот з відео

За президентства Петра Порошенка Тимчук повернулася до Дніпропетровської ОДА спочатку на посаду заступника керівника апарату, потім — заступника голови-керівника апарату ОДА. З січня 2018 року до цього часу вона працювала керівником апарату Дніпропетровської облдержадміністрації.

У травні цього року чиновниця подала електронну декларацію за 2019 рік. Згідно з документом, Тимчук не веде ні з ким спільного господарства, і живе сама. Хоча відомо, що вона має двох доньок, які проживають окремо, а також цивільного чоловіка Андрія Тимчука.

Офіційно Тимчук не має власного житла і транспорту. Хоча в 2016 року чиновниця орендувала у Любові Гординко (одна з дочок Тимчук) квартиру в Дніпрі.

Тимчук заробила за 2019 рік у Дніпропетровській ОДА 430,5 тис.грн. Також задекларувала готівкою 70 тис. доларів і 730 тис. гривень. Тимчук зберігає трохи більше 4 тис. гривень у банку.

Тимчук стала найбагатшою чиновницею Дніпропетровської ОДА у 2019 році.

Крім цього, журналісти Bihus.info з'ясували, що Тимук приховувала майно на матері. Після смерті матері в 2014 році чиновниця вступила в права власності на квартири в Києві та Дніпрі, двох земельних ділянках і заміському будинку під Дніпром.

Айна Тымчук, фото: Днепропетровская ОГА

У вересні 2016 Айна Тимчук подарувала Дніпровську нерухомість своїй старшій дочці Любові Гордієнко, а київську квартиру — молодшій, 19-річній Надії Риженко, яка навчалася в Києві.

Чоловік Айни Леонідівни - Андрій Тимчук - також відомий харківський чиновник. Він раніше очолював деякі харківські Державні підприємства, де проводилися плани санації. У жовтні 2020 під час місцевих виборів Андрій Тимчук був обраний до Харківської міської ради від Партії "Слуга народу".

На державній службі Айна Тимчук працює з 1997 року. Загальний стаж "нового обличчя" команди Зеленського вже перевищує 20 років.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Зеленський звільнив губернатора Хмельниччини Габінета-хто сяде в крісло

Як повідомляє портал «Знай.иа» Кучер звільнений з посади губернатора Харківщини-крісло займе людина Кернеса

Також «Знай.иа " писав, що Кабмін змінив голову Хмельниччини, але не звільнив старого: "Зеленський призначав"