Мер Харкова Геннадій Адольфович Кернес помер в ніч на 17 грудня 2020 року, так і не оговтавшись від наслідків коронавірусу. Помер він у палаті німецької клініки "Шаріте" після відмови обох нирок.

Але навіть перебуваючи на лікарняному ліжку, він примудрився виграти вибори міського голови з вражаючим результатом. Яким же був життєвий шлях»вічного мера"?

Згідно з офіційною біографією Кернеса, в 80-х він часто змінював сферу діяльності-встиг побути і працівником молокозаводу, і майстром з ремонту годинників. Насправді так значилося в його трудовій книжці, а сам Геннадій Адольфович основний дохід отримував від перепродажу чеків і товарів з так званих «Берізок».

Однак "Берізки" після розвалу СРСР зникли, і довелося шукати інші джерела доходу.

У незалежній Україні Кернеса і зовсім заарештували за спробу привласнити прибуток від фіктивного продажу автомобіля і відправили до в'язниці на три роки. Сам майбутній мер стверджував, що постраждав за інакомислення.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Після виходу з в'язниці він познайомився з Марком Добкіним і його синами. Ця дружба з часом тільки зміцнилася, а Михайло Добкін і Геннадій Кернес перетворилися на політиків.

У цей період Кернес вдруге одружився, і досить вдало - із дочкою колишнього заступника голови Генеральної прокуратури Оксані Гайсинській. Геннадій Адольфович вміло змінював власну позицію, виходячи з політичної ситуації в країні-він підлаштувався під обидва майдани і відмінно почувався при будь-якій владі.

Потрібно сказати, що ні непомірні розтрати, в яких звинувачували Кернеса-мера, ні його корупційні зв'язки не завадили харків'янам знову переобрати його головою міста. Напевно, є за що.

Нагадаємо, раніше у хворого Кернеса відмовили нирки, харків'янам відкрили правду про стан мера. Стан мера Харкова Кернеса, у якого минулого тижня відмовили нирки, залишається без змін. Лікарі продовжують спостереження за його здоров'ям.

Як повідомляє портал Знай.ua хворий Кернес рветься додому на Новий Рік, медики проти: "мені все одно"

Також Знай.ua писав, що харків'янам повідомили, коли чекати Кернеса додому - " він полетів, але обіцяв повернутися