Похорони мера Харкова Генадія Кернеса, що днями відбулися в його рідному місті, стали однією з найгучніших подій цього місяця. Та, схоже, деякі українці, не бажаючи безслідно прощатися з політиком, роблять все можливе, аби увічнити пам'ять про нього. У той час, як одні набивають на тілі тату з ім'ям Генадія Кернеса, інші звертаються до Володимира Зеленського із проханням про присвоєння посмертного звання Героя України. Деталі з'ясовували Знай.ua.

Володимир Зеленський / фото: сайт президента України

Не звання, так пам'ятник

Одним з найсвіжіших звернень, оприлюднених на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України, стала петиція №22/110672 "Присвоєння статусу героя України меру Харкова Кернесу Г.А.".

"Прошу присвоїти статус Героя України меру Харкова Геннадію Адольфовичу Кернесу посмертно", - пише автор петиції, опублікованої 24 грудня, Юлія Середа.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Кернес і Гайсинська, фото: instagram.com/oksana

Як виявилося, це вже не перше подібне звернення, адресоване президенту.

Аналогічні пропозиції були оприлюднені впродовж останнього тижня – починаючи з 17 грудня.

Серед загальної кількості тематичних петицій знайшлася одна про "НЕприсвоєння" відповідного звання.

А альтернативою статусу Героя України стало встановлення пам'ятника.

"Користуючись своїм правом звернення до Президента України, звертаюся з проханням розглянути зазначену петицію та прийняти рішення про вшанування пам'яті, шляхом сприяння у питанні встановлення пам'ятника Геннадію Адольфовичу Кернесу, як найкращому та видатному міському голові за всю історію міста Харкова та історію сучасної держави", - звертається автор петиції № 22/110260, що з'явилася на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України 17 грудня.

Геннадій Кернес, фото: Facebook

Станом на сьогодні, саме ця пропозиція набрала найбільшу кількість голосів – наразі "за" виступили 1600 підписантів.

Аби потрапити на розгляд президента, петиції мають набрати не менше 25 тисяч голосів. Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.