Стало відомо про черговий мовний скандал у місті Дніпро. Офіціантка відмовилася діяти за законом, а господиня кав'ярні ошелешила заявою.

Таким чином повідомляється, що в місті Дніпро офіціантка відмовилася обслуговувати клієнтку українською мовою.

Про це повідомляє видання 49000.com.ua.

Це була кав'ярня "Coffein", і господиня вже заявила, що бариста була звільнена. При цьому, сама вона не на стороні клієнта. Каже, що вважає свою співробітницю правою в даній ситуації.

Дівчина вважає, що людина має право говорити російською, вона не на стороні клієнтки.

Популярні новини зараз

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

"Можливо, потрібно було почати розмову українською, але, якщо вона її не знає, то навіщо мову паплюжити і принижувати Україну. Тому ми будемо шукати україномовних офіціантів і барист, і потім будемо починати свою роботу» - каже господиня кав'ярні в місті Дніпро.

Варто нагадати, що бариста порушила закон «Про забезпечення державної мови, як державної». Це означає, що співробітники сфери послуг зобов'язані спілкуватися з клієнтом українською, і тільки якщо клієнт попросить, то можна обслужити іншою мовою.

На перший раз кав'ярню пробачили, але якщо це повториться, тоді їм загрожує штраф від 5100 до 6800 гривень.

Нагадаємо, У мережі розгорівся скандал серед батьків одинадцятикласників через пропаганду нетрадиційної орієнтації в підручниках.

Як повідомляв портал Знай, у Києві, у Святошинському дитячому будинку-інтернаті персонал жорстоко знущався вихованців з аутизмом.

Також портал Знай писав, що знаменитий київський бар " Хвильовий "опинився в епіцентрі мовного скандалу:"по-українськи незручно".