Один з чотирьох нових корветів ВМС України може отримати ім'я "Харків".

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Харківської районної ради Богдан Ткачук. Він і став ініціатором такої пропозиції Міністру оборони і командувачу Військово-Морськими силами.

"Депутати Харківської районної ради направили звернення до Міністра оборони України Андрія Тарана і командувача Військово-Морськими силами Збройних Сил України Олексія Неіжпапе про присвоєння одному з чотирьох корветів типу Ada назви "Харків", на честь однойменного лідера ескадрених міноносців часів Другої світової війни. Корвети типу Ada - це турецькі корвети, угода про будівництво яких була підписана в грудні 2020 року. Кораблі повинні бути побудовані на Миколаївському суднобудівному заводі "Океан" в кооперації і за Ліцензією Туреччини. Ці корвети подібні бойовим кораблям прибережної зони типу Freedom ВМС США",- зазначив Ткачук.

Депутат додав, що це не тільки увічнить військові подвиги українців, а й дасть для Харкова вагомий статус не тільки на суші, як другого міста України, а й на морі.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Показати ще

"Дякую колегам з усіх фракцій за підтримку цього важливого звернення, яке сприятиме позитивній репутації Харкова у світі", - написав депутат.

Нагадаємо, раніше У Росії підтвердили, що до кордонів України рухаються їх танки, БМП і "Іскандери". Аналітик британського видання Janes Томас Баллок заявив, що Росія стягує як мінімум 14 підрозділів і кілька ракетних комплексів "Іскандер" до українських кордонів

Як повідомляє портал Знай.ua З'явилися знімки табору російських військових біля кордону з Україною: це наступ. Наприкінці березня-початку квітня з'явилися повідомлення про перекидання російських військових до кордону з Україною. У той же час жителі Воронезької області стали обурюватися в соцмережах, що військові розташувалися поруч з дачними будинками.

Також Знай.ua писав, що Бойовий флот США мчить в Чорне море на допомогу Україні: "кораблі залишаться..." Оборонне відомство США поінформувало турецький уряд про те, що пара військових кораблів пройде через турецькі протоки і прибуде в точку нового розташування в Чорному морі.