Харків'яни та жителі області, які потрапили до лікарні після отруєння суші, планують йти до суду. Люди тиждень лежали після масового отруєння в "Якіторія", а ресторан перестав оплачувати ліки.

Житель Харківщини Олег розповів, що разом з дружиною 16 червня був проїздом у Харкові. Близько 13:00 подружжя замовило суші в ресторані "Якіторія" на вулиці Квітки-Основ'яненка, 7. Після цього вже наступного дня чоловік відчув себе погано. У дружини були схожі симптоми, передає "Newsroom".

" 17 червня я лікувався самостійно. Зрозумівши, що нездужання не проходить, купив в аптеці адсорбент і таблетки, але це не допомогло. До вечора стан продовжував погіршуватися. На третій день, 18 червня, у мене підскочила температура до 38°, була сильна діарея і слабкість. Увечері я відправився в районну лікарню, мене екстрено поклали в інфекційне відділення, взяли аналізи і почали колоти антибіотик", — розповідає Олег.

Лікарня, скріншот із відео

Дружина чоловіка також опинилася на лікарняному ліжку, проте у неї отруєння проходило в менш агресивній формі. Олег розповів, що з ним в палаті також виявилося чотири людини, які раніше їли в "Якіторії". На другий день після отруєння Олег зв'язався з адміністрацією ресторану "Якіторія". На телефонний дзвінок відповіла дівчина на ім'я Марина. Чоловік розповідає, що співробітниця закладу уважно вислухала його скарги і сказала, що ресторан допоможе з лікуванням.

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

"Кожен день я відправляв їй фотографії чеків з аптеки, вона відправляла мені на карту гроші. В середньому виходило на добу близько 1000 гривень. Сім'ї постраждалих, які перебували зі мною в палаті, платили 3000. Гроші приходили справно протягом трьох днів. 21 червня лікар після огляду сказав, що мені потрібно продовжувати лікування. В аптеці я витратив ще 2100 гривень і відправив фото чека Марині. Але у відповідь - тиша", - розповідає Олег.

В кінці дня чоловік здзвонився з дівчиною. Марина заявила, що у компанії закінчилися гроші і коли з'являться — невідомо. При цьому вона зазначила, що якщо чоловік чимось незадоволений, то може звернутися до суду.

Лікарня, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

"Мені все ж вдалося домогтися виплати, але потім мені повідомили, що надалі я буду оплачувати лікування самостійно", — нарікає чоловік.

Сьогодні сьомий день, як чоловік лежить під крапельницею. Вже три дні він купує ліки за свій рахунок. У добу з особистого бюджету на лікування йде близько 500 гривень. При цьому через проблеми зі здоров'ям чоловік не може займатися сімейним бізнесом і кожен день, проведений в лікарні, втрачає 1500-2000 гривень.

Прес-секретар мережі ресторанів "Якіторія" Влад Шкода повідомив, що адміністрація робить все можливе, щоб допомогти відвідувачам, які поскаржилися на самопочуття після відвідування закладу.

"Ми не рекомендуємо займатися самолікуванням, тому прийняли рішення забезпечувати всім необхідним лікарні. У питаннях реабілітації та лікування довіряємо професіоналам. Тому продовжимо підтримувати всім необхідним медзаклади і тих, хто туди звернувся. З приводу моральної компенсації: зараз це питання вирішують власники і служба безпеки компанії. Коли будемо мати інформацію, я відразу вам повідомлю", - розповів Влад Шкода.

Нагадаємо, 16 червня до медиків звернулися перші постраждалі, які пов'язували причини нездужання з вживанням суші. До вівторка кількість отруєнь зросла до 89-ти. Наймолодшому пацієнту - чотири роки.

Нагадавши, 7-річна дівчинка отруїлася цукеркою з наркотиком: принесла з дитсадка. Лікарі діагностували у дитини сильне отруєння метадоном

Як повідомляв портал "Знай.ua" , підлітка забрали зі школи з простреленою головою, причини трагедії вражають. Хлопець перебуває у важкому стані

Також "Знай.ua" писав, батько з донькою зірвалися в вируючий водоспад через Селфі: "Для таких потрібно огорожу ставити". Батькові вдалося зачепитися за валун