У соціальній мережі Facebook в групі "Батьки SOS" спалахнув скандал через форму для українських школярів "як в СРСР". При цьому думки користувачів з приводу форми кардинально розділилися.

"Шкільна форма. Сьогодні день приніс цікаве - український виробник пропонує це. На 7-му році війни, третьому скасування наказу про шкільну форму, знаючи, що школи влаштовують булінг дітей по одягу, прямо порушує Конвенцію з прав дитини - вони шиють це... Мені просто цікаво - що треба зробити,щоб це перестали взагалі робити? Я бачу тільки один спосіб - внести цю форму до переліку заборонених символів СРСР", - обурилася Користувач Алла Заможська.

Багато відзначили, що фартухи та інший одяг для дітей, яку в СРСР підносили як шкільну форму і яка дісталася тому режиму в спадок від Російської імперії, слід заборонити. Більш того, форму «а-ля гімназистка» запропонували внести до переліку заборонених символів тоталітаризму.

Популярні новини зараз

Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Інші обурилися, ставши на захист виробника і нагадавши, що законодавство не забороняє батькам купувати дітям ту форму, яка їм до душі.

"Все це варіанти сукні та фартуха і не в СРСР вони були придумані. Просто раніше спідниці були довшими. І фартухи самих різних форм. Вбийте в гуглі пошук по картинках зі словами "форма гімназисток". Побачите ті ж сукні і фартухи. І якщо вже й порівнювати з СРСР, то фартухи з фатину ніколи не шили», - підтримують виробника одні коментатори.

"Скільки ж можна виробляти цю ганчір'я? І ще ж ймовірно найчистіший поліестр», "Господи, для кого це красиво? Це ж, м'яко кажучи, несмак. Як в це можна одягнути своє дитя", - дивуються батьки.

"Одяг прибиральниці в Російській імперії", "Мені огидно дивитися на цю форму. Пережиток минулого", "Не розумію, навіщо так знущатися над дітьми? Краща форма - це вишиванка і чорні джинси або спідниця. І не жарко, і добре (якщо вишивка лляна), і дітям подобається носити", - вважають українці.

"Мені подобаються ці повітряні фартухи. Але я проти форми в цілому. Проти такої, як в СРСР, тим паче», - додають деякі.

Нагадаємо, раніше по Україні йде хвиля закриття десятків шкіл: батьки виходять на страйки і "атакують" Верховну Раду

Як повідомляє портал «Знай.uа» Індію "пожирає" спалах коронавірусу, тіла спалюють прямо на вулиці: "більше крематоріїв..."

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії-які заходи вживаються в школах різних країн світу. Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив про те, що діти повинні йти в школу. Новий навчальний рік у МОН традиційно планують розпочати 1 вересня.