Стало відомо про те, що в Харкові через кишкову паличку заборонили купатися на Безлюдівці, Петренківці та Журавлівському гідропарку. Місцеві медики провели дослідження вод.

Про це повідомили в Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України. При цьому, вода на Олексіївському лунопарку, а також на Гідропарку Удянський відповідає всім нормам.

Озеро, фото: Знай.ua

На даний момент, у зв'язку з підвищенням нормативного вмісту кишкової палички, зберігається заборона на купання в межах наступних водойм: Журавлівського гідропарку, Безлюдівського та Петренківського водойм, Основ'янського озера в місті Харкові, на річці Берестовій у місті Краснограді та смт Зачепилівка Красноградського району та на ставку пляжу "Комсомольський" поблизу смт Кегичівка.

Варто відзначити, що раніше, через аномальну спеку заборонили купатися і киянам, абсолютно на всіх пляжах міста. Території пляжів залишаються відкритими для відпочинку і дозвілля на березі.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Річка, скріншот із відео

Все це з профілактичною метою, так як при тривалій спеці, починається активне цвітіння вод. Синьо-зелених водоростей стає в кілька разів більше, а вони споживають звідти кисень, а також можуть бути токсичні. За таких обставин санітарна якості води істотно погіршується.

Річка, фото: скріншот з відео

Станом на вівторок, 10 серпня, ситуація вже стабілізувалася, і купатися у водоймах можна знову.

Нагадаємо, раніше У київських маршрутках встановлять кондиціонери і заборонять шансон: коли почнуть діяти нові правила

Як повідомляє портал Знай.ua В Україну повертається спека до +34: кінець липня буде гарячим, дощі не допоможуть

Також Знай.ua писав, що Не подужали 1.5 кілометра: будівництво ключової дороги в Києві затягнулося, місто застиг у заторах