Стало відомо про те, що в Харкові на честь Дня міста і Дня Незалежності відкрили новий унікальний міст, який тривалий час знаходився на ремонті. З'явилися перші фотографії звідти.

Знаходиться він у Харкові, через Клочківський спуск, і тепер кожен бажаючий знову зможе по ньому пройтися, потрапивши прямо до входу в зоопарк. Демонтувати почали його ще 22 травня поточного року, і всьому виною зношеність конструкцію.

Міст у Харкові, фото: Facebook

Три місяці знадобилося для того, щоб побудувати його, і владі це вдалося зробити. 23 серпня, на День міста він все ж відкрився.

Тисячі місцевих жителів вже встигли його випробувати, і варто визнати, що у вечірній час він виглядає по-особливому, адже підсвічується ілюмінацією, яка створює ефект світлової ілюзії.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Міст у Харкові, фото: Facebook

Конструкцію для мосту виготовив Дніпровський завод. А нові бічні арочні конструкції не тільки прикрашають міст, але, і несуть несучу функцію.

Варто нагадати, що Зоологічний міст відомий у Харкові під ще однією назвою - Міст закоханих. Пари туди вішали раніше замочки зі своїми іменами, в знак вічної любові.

На жаль, через крихкість конструкції, їх доводилося постійно зрізати комунальникам, але, закохані вішали їх знову і знову.

Вперше звели міст ще в 1952 році, коли відновлювали місто від наслідків Другої світової війни. Міст з'єднував дві частини Нагірного району: територію біля Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна і Харківського зоопарку з Загоспромьем.

Нагадаємо, на параді до Дня Незалежності проїдуть танки з малярським скотчем: "Вони хоч не з фанери?"

Як повідомляв Знай.ua три дні в об'їзд: Київ перекриють для репетицій до Дня Незалежності України