Більшість вакансій у Харкові – це робітничі професії. З початку поточного року до обласної служби зайнятості надійшло приблизно 45 тисяч вакансій. Цю інформацію оприлюднила Харківська обласна служба зайнятості.

Кількість запропонованих вакансій, якщо порівнювати з тим самим періодом минулого року – з січня до жовтня – зменшилася майже на чверть, точніше на 23%.

Попит ринку праці з боку роботодавців зменшився, причому у всіх галузях економіки. Найбільше скоротилася кількість вакансій у добувній промисловості – на 41%, у галузі інформації та телекомунікацій – на 39%. На 36% знизився попит на наукових, технічних фахівців.

Центр Зайнятості скриншот youtube Державна служба зайнятості

На кінець минулого тижня доступно було 5300 вакансій, більше половини з них, а саме 56 %, припадають на робітничі професії, близько третини – на фахівців та службовців.

Найбільш затребувані вакансії на ринку праці в Харківській області зараз - це провізори, фармацевти, бухгалтери, медсестри, водії, продавці, кухарі, слюсарі, вантажники, підсобники та прибиральники службових приміщень.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Знай.ua нагадує: Снігохід своїми руками: українець створив унікальний велосипед, якому не страшні морози - прощавайте, незручні маршрутки

Як раніше повідомляв Знай.ua: Харків охопило потужне полум'я: рятувальники збивалися з ніг, людей довелося терміново евакуювати

Також Знай.ua писав: Харків'янин зробив зауваження студентам в метро і відкрив вогонь: "неправильно" одягли маски