Міська рада Харкова пообіцяла жителям першої столиці, що не збирається йти шляхом Києва. Інформацію про підвищення цін на проїзд у громадському транспорті в міськраді називають фейком.

Поки в Харкові не планують підвищувати вартість проїзду в міському транспорті. Це стосується і маршрутів приватних перевізників. У мерії обіцяють підставити плече за необхідності.

Про це стало відомо завдяки заяві віце-мера Євгена Водовозова для місцевих журналістів.

Маршрутка, скріншот: YouTube

"Я б хотів озвучити одну тему, яка почала активно мусуватися в Інтернеті, Фейсбуці. Фейк, який почали розганяти, що в Харкові піднімається тариф на громадський транспорт, як і в Києві. Це фейк. Дуже жорстка і зрозуміла позиція Ігоря Терехова про те, що (ми говорили про це і в минулого року і на початку року) до кінця опалювального сезону ми навіть не збираємося розглядати питання про підвищення тарифів у місті Харкові. Я б хотів поставити крапку. Це не має сенсу до обговорення ніде і ніколи.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Потрібно підвищувати або не потрібно підвищувати — це питання математики та економіки. Але є позиція міської влади про те, що підвищуватися тариф не будемо. Якщо необхідно буде підставити плече, ми його підставимо з боку міста для того, щоб вони працювали стабільно. Населення міста має бути впевнене в тому, що цього не відбудеться", — заявив Водовозов.

Так, з 7 вересня подорожчала вартість проїзду в автобусних маршрутах у місті Первомайський — з 6 до 8 гривень. Підвищення відбулося на наступних маршрутах в Первомайському: №1т "Сиваш — Кільцева", №2т "Кільцева" і №4Т "Первомайський — Промзона".

Крім того, 16 листопада в Києві заявили, що з 1 грудня 2021 року вартість проїзду на всіх видах транспорту складе 20 гривень, по карі киянина — 15 гривень.

Раніше повідомляли, Віталій Кличко "скасував" підвищення вартості проїзду до 20 гривень: "До кінця опалювального сезону".

Як повідомляв Знай.uа, у Парижі дешевше: Київ мітить на антирекорд серед європейських столиць через метро по 20.

Знай.uа писав, українця зморило в метро по 8 перед подорожчанням проїзду: "Комфорт як за 20".