Перша і поки єдина жінка-водій автомобіля екстреної швидкої допомоги працює в Харкові. Один робочий день тривалістю в 12 годин разом зі Світланою Андрющенко провели журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Світлана Андрющенко — досвідчений водій з п’ятнадцятирічним стажем. До того, як стати водієм карети швидкої, жінка займалася вантажними перевезеннями і регулярно здійснювала рейси з Харкова до Дніпра та Кривого Рогу.

Світлана Андрющенко, фото "Джедаі"

Сьогодні Світлана разом із бригадою медиків отримує від 10 до 15 викликів, а за зміну проїжджає кілька сотень кілометрів.

У перші дні роботи жінка продемонструвала високий рівень професійної майстерності і швидко здобула авторитет і повагу в колективі. Зі слів Світлани, їх склад бригади досить часто викликає подив у пацієнтів і водіїв на дорогах міста.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Світлана Андрющенко, фото "Джедаі"

Крім того, що Світлана керує автомобілем швидкої, іноді їй доводиться допомагати бригаді медиків: нести чи підіймати пацієнта.

«Я займаюся важкою атлетикою і звикла підіймати тяжке. Важливо розумно розподілити навантаження і робити це з правильною амплітудою», — розповідає Світлана.

Світлана Андрющенко, фото "Джедаі"

Світлана Андрющенко не єдиний працівник швидкої допомоги в родині — її дочка працює фельдшером разом із нею. У майбутньому Світлана Андрющенко планує стати парамедиком і зараз проходить курси надання реанімаційної допомоги.

Нагадаємо, лікарня замість солодощів: дітям підсунули небезпечну хімію під виглядом цукерок

Також Знай писав, 82-річна бабуся зробила татуювання у прямому ефірі TikTok: "Ніколи не знаєш, що станеться завтра"

Раніше Знай повідомляв, плюнула в обличчя немовля і хотіла побити: багатодітна мама стала жертвою неадекватної жінки прямо на зупинці