Харків'янин Олександр Трипетін зняв докладне відео з роз'ясненням по повороту наліво з трамвайних колій. Він розглянув конкретні приклади повороту з вул. Конєва на вул.велику Гончарівську і Нетеченську набережну.

"Харківські інтернет-пабліки не перестають радувати довжелезними поясненнями елементарних положень ПДР. Практика показує, що деякі помилки в середовищі водіїв надзвичайно стійкі. Яскравим прикладом служить перехрестя вулиць Конєва та Великої гончарівської. Ось уже котрий рік тут можна спостерігати одну і ту ж картину - перед поворотом наліво в очікуванні дозволу сигналу вибудовується довжелезна низка бажаючих уздовж трамвайної колії " - розповідає Олександр.

Скрін, відео Олександр Трипетин

І при цьому лічені одиниці повертати збираються з самих трамвайних рейок.

"А так як за поворотом по великій Гончарівській проїжджа частина неширока, формально там взагалі одна смуга, то регулярно між водіями виникають конфлікти з розряду "Чого порушуєш?" - "Та сам ти порушуєш!». У тому сенсі, що повертають з проїжджої частини поливають д*рьмом тих, хто повертає з рейок, і навпаки», - упевнений автор відео.

Популярні новини зараз

Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Показати ще

Скрін, відео Олександр Трипетин

Він нагадує, що в ПДР в пункті 11.8, у другому абзаці, сказано: «Поворот наліво або розворот повинні виконуватися з трамвайної колії попутного напрямку, розташованої на одному рівні з проїжджою частиною для нерейкових транспортних засобів, якщо інший порядок не передбачений дорожніми знаками 5.16, 5.18 або розміткою 1.18.

Скрін, відео Олександр Трипетин

Однак незрозуміло, чому стільки суперечок з цього приводу.

«Причина, по-моєму, зовсім поруч-поворот на Нетеченскую набережну з моста. На цьому місці, скільки себе пам'ятаю, даішники завжди "стратили" тих, хто повертав з рейок. З 1970-х років вони робили там корисну справу, тому що колись так і було. А повертати з рейок в цьому місці не можна через знак 5.16», - розкриває "таємницю" автор.

Скрін, відео Олександр Трипетин

І зараз порушників карають в цьому місці, а вони бояться і не повертають в потрібному місці на Конєва. Це тягне за собою неправильне перетин перехрестя, з конфліктами і аваріями.

Нагадаємо, що несплачені штрафи за порушення ПДР і заборгованість по аліментах: хто і за що може відібрати машину в українців

Раніше повідомлялося, що до квитків за проїзд "приплюсують" ще й оплату за перевезення сумок-нардепи повідомили про ризики для міст

Також Знай повідомляв, мажор "нащедрував" на дорогах штрафів на 130 тисяч і попрощався з Range Rover