У Харкові через ожеледицю щодня травмується близько 200 пішоходів. Через різкі перепади температури льодова кірка утворилася як в центральній частині міста, так і на околицях мегаполісу. Комунальні служби ледь справляються зі стихією.

Про це повідомляє Newsroom.

12 грудня на вулицях міста близько 1800 двірників очищали тротуари від криги і посипали пішохідні доріжки піщано-сольовою сумішшю. Однак, цих зусиль виявилося недостатньо, адже в міста травматизм через ожеледицю залишається на високому рівні.

Ожеледь, фото Newsroom

Як зазначив директор Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю Харківської мерії Юрій Сидоренко в місті працюють лише 1553 двірника, щоб система функціонувала ефективно, необхідно залучити близько 4500 двірників.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

У департаменті охорони здоров'я Харківської ОДА зазначили, що з 1 по 11 січня в швидку допомогу через травми, отримані в результаті ожеледиці, звернулися 712 громадян, з них 603 - довелося госпіталізувати з травмами різного ступеня тяжкості.

Як отримати компенсацію: механізм

У Харківській міській лікарні швидкої та невідкладної допомоги або травматологічних пунктах чергують співробітники поліції. В кінці кожної зміни правоохоронці переглядають документи і фіксують ті повідомлення, в яких йдеться про травми. Після цього складається оперативне зведення і на її підставі постраждалі можуть звернутися в поліцію з відповідною заявою, обов'язково вказавши точне місце інциденту.

Ожеледь, фото Newsroom

Також можна прямо на місце отримання травми викликати патрульну поліцію або швидку, які зафіксують локацію. Це робиться для того, щоб в майбутньому, при розгляді не виникло сумнівів, що громадянин отримав травму саме в конкретному місці, а не вдома. Також в лікарні можна отримати додаткове підтвердження про характер травми з докладним описом.

Після цього на підставі рапорту правоохоронців, потерпілий має право звернутися в поліцію з вимогою надати йому відомості про відмову в порушенні адміністративного провадження або про внесення відомостей до ЄРДР.

Ожеледь, фото Newsroom

З цим документом громадянину варто спочатку звернутися до Харківського міського виконкому з вимогою надати інформацію про те, хто відповідає за обслуговування ділянки вулиці, де сталася травма. Після цього потерпілий може звертатися до суду. Для надійності необхідно зберегти всі чеки про витрати на лікування і всі виписки з лікарні.

Погода

За прогнозом синоптиків, найближчими днями в Харківській області очікуються значні коливання температури повітря. Так, в суботу, 15 січня, протягом дня триматиметься температура від 0 до 5° морозу, що в черговий раз спровокує ожеледицю.

У неділю, 16 січня, жителів регіону знову очікує похолодання від 1° морозу вдень і до 8° — вночі. А на початку наступного тижня, 17 січня температура коливатиметься від 8° морозу вночі до 2° тепла вдень. Синоптики попереджають про ожеледицю.

Нагадавши, вітер вщухне, але ненадовго: синоптик Наталка Діденко спрогнозувала погоду на вихідні після Старого Нового року

Також Знай писав, Україну накриють кілька діб морозу до -14, снігу та ожеледі: попередження від синоптиків. У деяких областях рятувальники оголосили штормове попередження
Раніше Знай писав, зима закінчиться ще в січні? Українські бабаки-віщуни Марічка і Мишка здивували передчасним "прогнозом". Незвичайне явище у Львові. Бабаки прокинулися на місяць раніше через потепління