З першої столиці України прийшли доволі дивні новини. Тут медики вже почали говорити про так званий "Закон парних випадків". До Харківської обласної дитячої клінічної лікарні №1 за одну добу доставили відразу декількох маленьких пацієнтів різного віку з ідентичним діагнозом - діти проковтнули маленький предмет.

Про це стало відомо завдяки публікації ХОДКЛ в мережі Facebook, також медики поділилися ще й рентгенівськими знімками.

Публікація ХОДКЛ №1, скріншот: Facebook

Спочатку, ввечері, було привезено 6-річного хлопчика, який проковтнув монетку. В ту ж ніч і з тієї ж причини було госпіталізовано 2-річну дівчинку. А в кінці дня надійшов ще хлопчик 4 років з монеткою в шлунку. Дітям надано ургентну допомогу медиками.

Монета в тілі дитини, фото: Facebook

Монета в тілі дитини, фото: Facebook

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Монета в тілі дитини, фото: Facebook

Монетки витягли за допомогою спеціального хірургічного ендоскопічного обладнання. Тепер з малюками все у нормі. Лікарі просять батьків бути уважними. Місцеві медики сподіваються, що ця тенденція на цих випадках і закінчиться.

Також варто нагадати нашим читачам, що в США лікарі видалили 10-сантиметровий шматок цементу з серця чоловіка. Він звернувся до лікарні зі скаргами на задишку і болі в грудях. Повідомляється, що чоловікові зробили кіфопластику — процедуру, при якій лікарі вводять в хребець спеціальний цемент, щоб відновити його міцність і форму. Ця процедура вважається безпечною і всього 2% пацієнтів мають певні ускладнення.

Раніше повідомляли, чи можна прокинутися під час наркозу і що бачить людина "по той бік"? Анестезіолог Сергій Дубров і Раміна відповіли на Популярні питання.

Як повідомляв Знай.uа, цемент у серці: чоловік потрапив під ніж хірургів з диким діагнозом.

Знай.uа писав, "Перший в історії": відомий репер імплантував собі в голову золоті ланцюги.