На 56 добу війни з найнебезпечнішого району Харкова, Салтовки евакуювали жінку, яка не покидала стіни своєї квартири понад 13 років.

Про це повідомив міністр Мінцифри Михайло Федоров. У своєму телеграм-каналі, Федоров розмістив декілька фото, та розповів історію хворої 55-річної Лариси.

Евакуація з Харкова. Фото:Telegram

Лариса не виходила зі своєї квартири на Салтівці 13 років через свою хворобу, у неї розсіяний склероз. раніше до жінки навідувалися соціальні працівники, але через війну це стало неможливим, хтось виїхав з Харкова, хтось не міг потрапити до дому цієї жінки. Адже Салтовка - це один з найнебезпечніших районів міста. Туди найчастіше прилітають ворожі бомби, і дивом жінка вціліла у своїй квартирі. Проте у неї не лишилося ні продуктів ні медикаментів.

Евакуація з Харкова. Фото:Telegram

Популярні новини зараз

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Залишилось два дні: українців попереджають востаннє

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Вже після евакуації Лариси, Салтівку знову обстріляли кілька разів. Волонтери забрали жінку, її речі та її кішку та відправили потягом до Львова. Після чого жінка рушить далі до Польщі.

Евакуація з Харкова. Фото:Telegram

"90-річний чоловік, який сам прямував до Польщі, зголосився доглядати за нею в дорозі. Українці, ми неймовірні! Для нас чужого горя не буває", - підкреслив Федоров.

Евакуація з Харкова. Фото:Telegram

Нагадаємо, раніше акторка і телеведуча Ольга Сумська показала жахливі кадри зруйнованого будинку незрячої бабусі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", український герой, якому довелося забути про всі травми 24 лютого продовжує захищати Батьківщину.

Також "Знай.ua" писав, що бізнесмен Сіяр Коршутов розповів про те, як корупціонери придумують нові схеми