Харківські волонтери, замість подяки від сина жінки, за якою доглядали, отримали виклик до суду.

Харківські волонтери "Поділись" звернулися до світової спльноти, та розповіли історію жінки, за якою доглядали, ризикуючи своїм життям.

Пенсіонерка з Харкова. Фото: Youtube

"Ще недавно тітка Алла була жива, весела і вдячна, приймаючи нашу допомогу і підтримку. Три роки ми піклувалися про неї, возячи її в лікарню, купуючи продукти і ліки. Коли її забрала швидка допомога також її не кидали, переживаючи про хід екстреної операції, і першими дізналися про трагічний факт її смерті", - пишуть волонтери.

Волонтери не очікували на особливі почесті, але хотіли поховати свою підопічну і вже поплатили похорон, проте родич — син, який не доглядав за жінкою, відібрав тіло, порушивши кримінальну справу про умисне вбивство.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

"Він не дбав про свою матір, не приїжджав її провідати, не вірив, що вона хворіла, не возив її в лікарню, не купував ліки, не привозив їй продукти, не забирав її з під обстрілів, не підтримував у важку хвилину і не приїхав навіть на похорон!", - пишуть волонтери.

Перебуваючи за кордоном чоловік організував скасування похорону, виклик поліції, групи швидкого реагування у кількості 10 осіб, наше затримання та заклад кримінальної справи за статтею 115 (про умисне вбивство).

"І це в подяку тим, хто всі 3 роки, аж до сьогоднішнього дня, виконував за нього всі його зобов'язання перед матір'ю. Ми б показали хроніки того дня, але наш телефон був вилучений і всі відео були стерті", - пишуть волонтери.

Також, викликає багато питань діяльність органів правопорядку, які затримали нас, наказали працівникам КП "Ритуал" похорон скасувати, а тіло повернути в морг.

"Ми не збиралися робити ніяких контрзаходів тому що щиро любили і поважали тітку Аллу. Але, після дій її сина, колишнього чоловіка і корумпованих чиновників і посадових осіб правоохоронних органів України та міста Харкова, після нічних смс з погрозами, після заведення кримінальної справи про вбивство, ми просто не можемо залишати це так!", - заявили волонтери.

Вони наголошують, що справа кидає тінь на весь волонтерський рух.

Нагадаємо, раніше Ірина Білик з колегами записала відео аби подякувати українцям, які допомагають у таку важку хвилину.

Як повідомляв портал "Знай.ua", волонтери врятували з Харкова пенсіонерку, яка не виходила з квартири 13 років.

Також "Знай.ua" писав, що "Українська команда" доставив продукти харчування і речі мешканцям Київщини.