Незважаючи на те, що в Україні запанувала справжня літня спека, у Харкові вже щосили готуються до нового опалювального сезону.

Міський бюджет виділив заради цієї підготовки вісімсот мільйонів гривень, підтвердили в департаменті комунального господарства мерії міста.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Виділена на підготовку до опалювального сезону сума на двадцять п'ять відсотків більше тих коштів, які були отримані з харківського міського бюджету у минулому році. У мерії хочуть виключити будь-які проблеми, традиційні для опалювального сезону. Заради цього комунальники збираються виконати величезну роботу.

"У нинішньому році особливу увагу буде приділено житловим будинкам, в яких найчастіше відключали опалення. Можу сказати, що за час опалювального сезону 2018-2019 було нараховано 85 "проблемних" будинків", - заявив під час засідання виконкому міської ради директор департаменту комунального господарства Олексій Багач.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Згідно думку харківських чиновників, до початку опалювального сезону було виявлено більше 1 500 дефектів на мережах. Найближчим часом завдяки коштам, наданим Світовим банком, буде замінено трубопроводи на вісімнадцяти об'єктах.

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що найближчим часом у Харкові буде збудовано кілька нових станцій метро. З-за цього будуть знесені житлові будинки в деяких міських кварталах.

Також Знай.uа" повідомляв про те, медики дали практичні поради про те, як не заразитися ботулізмом. З початку року цим захворюванням в Харкові заразилося вже чотири людини.

Раніше ми писали про те, що харків'янам стане простіше літати в Європу. Лоукостери відкривають нові маршрути з Харкова.