Вікторія і Дмитро Мірошниченко змоделювали і зшили 30 захисних комбінезонів для лікарів швидкої допомоги. Тепер подружжя шукає тканину, щоб зшити більше.

Як йдеться в сюжеті Марини Верещаки для Суспільного, кравчиня Вікторія працює майже двадцять років, найчастіше шиє жіночі куртки і плащі. А ось місяць тому вона взялася зшити захисний комбінезон.

"Був сюжет, коли в медсестру в Київській області кинули "коктейль Молотова". Мене це вразило. Говорили, що вони - носії інфекції. Навіщо так робити? Допоможіть, захистіть. Захистіть фельдшерів, медсестер. Хто перший під удар? Перша - швидка допомога", - думає жінка.

Моделі в трьох розмірах змоделював її чоловік. Дмитро - розробник одягу для автомалярів.

"Це плащівка прогумована. Вона не пропускає вологу, нічого. Це у мене були залишки тканини з замовлень і я вирішив пошити медикам комбінезони. Вони хоч дійсно захистять - це не папір", - розповідає Дмитро.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

На пошиття одного костюма йде три години роботи. Пів місяця тому подружжя передали харківським медикам перші шість комбінезонів. Дмитро каже: їхали без попередження і взагалі не розуміли, доречна така допомога: "Я думав, що ці шість штук, яку роль вони зіграють, допоможуть кому? При мені директор і заступник директора дзвонить бригаді "швидкої допомоги" і відразу повертає, вона приїжджає назад і тут же віддають ці комбінезони".

За два тижні подружжя пошили нову партію комбінезонів. У центр екстреної медичної допомоги везуть ще 24 костюма.

"Розуміючи, що пандемія може тривати довго, насправді, ми вдячні за будь-яку допомогу. Тому що розрахувати кількість використаних комбінезонів на майбутнє практично неможливо. Це багаторазові комбінезони, яким потрібна обробка - потім їх можна використовувати. Звичайно, це зручно - не потрібно утилізувати", - говорить директор Центру екстреної медичної допомоги Віктор Забашта.

Собівартість одного захисного комбінезона - близько 300 гривень. Більше костюмів Мірошниченко поки не можуть зшити - тканина закінчилася.

"Можливості є допомогти, бажання є, але немає тканини в даний час. І хочу звернутися до всіх: якщо кожен зробить хоч маленьку крапельку, то разом ми зробимо дуже багато", - підсумувала Вікторія.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Моз переплатив за протидію пандемії, скільки коштують біозахист і робочі костюми

Як повідомляє портал «Знай.ua» Харківські таксисти наділи на машини гігантські маски, жоден вірус не пролізе

Також «Знай.ua» писав, що Хоч в Епіцентр можна? Моз спробував утримати українців будинку - "Ще трохи"