Чи зможуть харків'яни в травні дістатися з Харкова до міста і селищ області на електричці, поки ще не відомо. Швидше за все, харківські електрички зможуть відновити свою роботу 1 червня. Про це повідомила прес-секретар регіональної філії "Південна залізниця" АТ "Укрзалізниця" Ірина Гаманенко, пише "Місто Х".

"Ми готуємо поїзда до 1 червня, але, якщо буде розпорядження запустити раніше - запустимо. Все залежить від епідемситуації в регіоні та рішення органів місцевої влади, тобто від Харківської обласної державної адміністрації", - розповіла Ірина Гаманенко.

З її слів стало відомо, що міністр інфраструктури України Владислав Криклій поставив завдання вводити приміське сполучення в кілька етапів.

Поїзд, ілюстративне фото

"З 745 приміських потягів України близько 260 поїздів курсують по південній залізниці, яка, крім Харківської, охоплює Полтавську, Сумську, частково Чернігівську та Рівненську області. Але, яким чином вони будуть вводитися, все залежить від адаптивного режиму по нашому регіону. На сьогодні ще немає жодних документів, які б регламентували порядок відновлення роботи електричок. Крім того, потрібно розуміти, як буде проводиться температурний скринінг пасажирів, яким чином буде дотримуватися дистанція в електричках і т. д.", - сказала прес-секретар Ірина Гаманенко.

Популярні новини зараз

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Нагадаємо, що вчора, 21 травня, Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час інспектування київській залізничній станції повідомив, що перші пасажирські поїзди планують запустити в роботу вже з 1 червня: "Вже з 1 червня Україна почне перші пасажирські залізничні перевезення у дальньому сполученні", - зазначив міністр Криклій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харків'ян не пустять до електрички, і карантин тут ні при чому

Як повідомляє портал «Знай.ua» Систему вантажоперевезень Укрзалізниці будуть "модернізувати" спільно з представниками бізнесу – Роман Веприцький

Також «Знай.ua» писав, що Збиток "Укрзалізниці" за перший квартал – результат неефективної роботи і корупції - економіст