23 червня мер Харкова Геннадій Кернес, зробив грошовий внесок у розмірі 1,8 млн грн на користь політичної партії “Блок Кернеса — Успішний Харків”.

Про це стало відомо з документа, поданого градоначальником в Національне агентство з питань запобігання корупції, пише NewsRoom.

Партія, від якої буде йти на вибори Кернес, раніше називалася "Унітарна Європейська Україна”. У жовтні 2019 року партію перереєстрували в Харкові. І після того, як партія переїхала до Харкова, змінився і її контактний телефон. Нині її номер +38 (050) 402-27-38.

За данным "Харківського антикорруційного центру", раніше цей телефон фігурував у кримінальному провадженні. Влітку 2016 року слідчий з Івано-Франківської області просив суд надати доступ до інформації від "МТС Україна". У своєму клопотанні правоохоронець вказував, що це допоможе у розкритті злочину. Але суд не підтримав вимоги поліцейського.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Як стверджують громадські активісти з "ХАЦ", розслідування було пов'язано з кредитом, який директор ТОВ "Медекс" отримав у банку "Золоті ворота". Коли гроші не були повернуті, фінустанова передала право стягнення боргу харківській фірмі ТОВ "Експрес" і невказаній особі. Через п'ять років невідомі почали погрожувати жителю Івано-Франківська. Зловмисники підірвали Mercedes Е211, кинули РГД-5 на територію присадибної ділянки і вистрілили з гранатомета по будинку бізнесмена. Тоді поліція відкрила кримінальне провадження за статтями 129 ("погроза вбивством"), 189 ("вимагання"), 194 (умисне знищення або пошкодження майна") та 263 ("незаконне поводження зі зброєю") КК України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Битва за "Барабашово" вийшла на новий рівень, харків'ян приголомшили: "Ваш будинок знесуть"

Як повідомляє портал «Знай.ua» Наповнений амбіціями Кернес наїхав на "вуйко" Садового - "Не склалося відразу..."

Також «Знай.ua» писав, що Кернес злякався запитання жінки про минуле: "Бесіда ні про що"