Міністерство охорони здоров'я України опублікувало оновлений список готовності областей до пом'якшення карантину. Харківська область, на жаль, знову потрапила в перелік 8 регіонів, де не можна послаблювати карантин.

За добу в регіоні 58 нових хворих. Ще троє людей померли.

Як повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я України, перехід областей до наступного етапу карантину можливий за умови відповідності епідситуації в області певним критеріям.


Ці критерії відбивають контроль за передачею вірусу, рівень здатності лікувальної мережі, установ епідеміологічного профілю і системи охорони здоров'я протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19. На сьогоднішній день Харківська область цим критеріям не відповідає.

При цьому всі інші показники Харківського регіону відповідають вимогам МОЗ. Зокрема, охоплення тестування в області - 38,19 (норма - більше 24 на 100 тис. населення. Завантаженість ліжок – 18,72% (до 50%). За динамікою захворюваності теж немає перевищення допустимої вилікувані (-0,88 % при нормі не менше 10% ).

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Нагадаємо, станом на 16 липня в Україні підтверджено 56 455 випадків COVID-19, з них 28 931 одужали, 1445 померли. Протягом останніх діб лабораторно підтверджено 848 випадків.

Кількість зареєстрованих активних хворих станом на 16.07 становить 26 079. Найбільша кількість активних хворих на 100 тис. населення зареєстровано у Львівській (246,1), Чернівецькій (212,4) та Закарпатської (208,8) областях.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В Закарпатті посилять карантин, китайський вірус не відступає

Як повідомляє портал «Знай.ua» Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба втішив співвітчизників новиною про те, що чисельність держав, які на сьогоднішній день можуть в'їжджати громадяни нашої країни, зросла 25

Також «Знай.ua» писав, що Карантин в Україні можуть продовжити до 2022 року – тривожний сценарій стає реальністю