У Харкові третій день поспіль народжуються двійні. Тільки протягом доби 10 вересня в харківських Пологових будинках з'явилися на світ 48 дітей. Про це повідомили в Харківському міському центрі здоров'я.

У пологових будинках міста народилися 27 хлопчиків і 21 дівчинка. У тому числі і одна двійня – два хлопчики з'явилися на світ в Харківському перинатальному центрі.

9 вересня в одному з пологових будинків міста народилася двійня – ще два братика, а 8 вересня медики прийняли на світ двох дівчаток.

Нагадавши, Знай писав, що за роки незалежності в Україні кількість дитячого населення зменшилася на 40%. З 2014 року кожна 5 дитина народжується поза шлюбом, а протягом року 10 тисяч малюків отримали статус дитини, позбавленої батьківського піклування або сироти. Ситуація в країні прирікати багатьох дітей на життя в складних обставинах, збільшується число розлучень, а разом з цим і кількість сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Також Знай повідомляв, що в липні поточного року в пологових будинках Києва з'явився на світ 3 191 новонароджений. Відзначається, що серед новонароджених більше хлопчиків-1 700. А дівчаток-1 491. При цьому народилося 87 двійнят і дві трійні.

Популярні новини зараз

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що всі ці 15 років батьки докладають чимало зусиль, щоб змінювати ставлення до таких дітей, як їх Петро. Сьогодні він прекрасно справляється з домашніми справами і вже думає про майбутню професію. За ці роки сім'я Василенко згуртувала навколо себе інших батьків і заснувала центр розвитку для дітей з синдромом Дауна. Їм вдалося створити спеціальний клас в місцевій школі і ввести там унікальну навчальну програму і домогтися узгодження її з Міністерством освіти.