У Харкові в одному гаражному кооперативі просто під відкритим небом роками стоять колись легендарні радянські автомобілі.

Як машини потрапили сюди, і хто власник цих залізних "ластівок", дізналася журналістка телеканалу 2+2 у програмі "Джедаї".

За радянських часів сюди звозили авто на реставрацію, але на дорогу знову виїхали далеко не всі. Багато років машини так і стоять тут без власників. Серед них є і зовсім незвичайні екземпляри, наприклад, «ЗиМ-12» – представницька модель 1950-х років. Судячи з комплектації, саме на цій машині свого часу їздили медики швидкої допомоги.

"Зовнішні петлі говорять про те, що цей автомобіль був медичною версією. Тому що в цивільній версії петлі були приховані і величезні, вони заважали б завантаженню носилок»– коментує автоексперт.

"ЗиМ-12" не єдиний тут кинутий автомобіль. Недалеко від нього, під виноградними лозами, стоїть ГАЗ - 21 "Волга", радянська машина середнього класу. Минулий власник купив її кілька років тому, але, коли зрозумів, скільки коштуватиме реставрація та ремонт, залишив машину просто на вулиці.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

В цілому тут стоїть десяток безхазяйних раритетних машин, але деякі з них все-таки знаходять своїх власників.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Харкові засікли унікальний колекційний BMW-більше 70-ти років

Як повідомляє портал «Знай.иа» Спритний українець замість воза запряг "Москвич": "Одна Кінська сила, ганяю за пенсією і в магазин"

Також «Знай.иа " писав, що У Києві помітили унікальний ретрокар 1968 року, на такому каталися тільки рок-зірки і президенти