Якщо в Харкові найближчим часом не відкриються додаткові лікарні, які прийматимуть пацієнтів з коронавірусною інфекцією, то людей доведеться залишати в швидких.

Про це повідомив директор Центру екстреної медичної допомоги Віктор Забашта, пише «Суспільне». Він зазначив, що керівництво міста планує відкрити великі залізничні лікарні, які зможуть прийняти всіх, кому необхідна допомога. Забашта також зазначив, що в іншому випадку доведеться залишати хворих у швидких. Якщо ж лікарні відкриються, то не потрібно буде комплектувати додаткові бригади швидкої допомоги.

Щодня в швидку звертаються до 200 пацієнтів. Серед них є, як молоді люди, так і літні. Забашта зазначив, що зараз важкий перебіг захворювання спостерігається і у молодих і сильних людей.

"Що сказати За останній час? Дійсно, помолодшав вік хворих. І кількість хворих у важкому стані, з низькою сатурацією. Дуже важко миттєво, оперативно реагувати, так як хворі доставляються не тільки бригадами, а й самостійно добираються, є ще приватні якісь фірми, тому можливі якісь недоліки в роботі. Місць не вистачає. Це ускладнює нашу роботу", - сказав директор Центру екстреної допомоги.

Нагадавши, Знай повідомляв, що в Україні з початку епідемії коронавірусної інфекції підтвердили вже 402194 випадків зараження. За добу зафіксували 6 754 нових випадків.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Також Знай повідомляв, що президент США Дональд Трамп накинувся в Twitter на свого суперника на президентських виборах Джо Байдена. В офіційному акаунті президента з'явився пост, в якому Трамп звинувачує Байдена в намірі закрити Сполучені Штати Америки на багаторічний карантин-ввести, так званий, "локдаун" через коронавірус Covid-19.

Нещодавно Знай передавав, що Міністерство соціальної політики України поділилося своїми планами щодо виплат у зв'язку з коронавірусом на прикладі однієї родини з Київщини.