Харків'янка Юлія Василенко захопилася кімнатними рослинами і створила стартап з озеленення осель Botanic Panic.

Про це пишуть "Факти".

Як розповіла Юлія, вона виросла в домі, інтер'єр якого був схожий на джунглі. Адже мама жінки обожнювала вирощувати рослини. В юні роки Юля не була у захваті від них і з небажанням допомагала матері доглядати за ними. І навіть думала, що ніколи не заведе собі рослини.

"Доводилося допомагати доглядати за ними, і я була від цього не в захваті. Особливо, коли перед приходом гостей мені доручали протерти листя фікуса, щоб блищали. Думала тоді, що ніколи в житті не заведу жодної квітки",- згадує харків'янка.

У підсумку, вийшло інакше. Після декрету дівчина влаштувалася у велику компанію IT-компанію, в офісі якої виявилося дуже велика кількість кімнатних рослин.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

"Офіс-менеджер періодично їх поливала, але не більше того. Тому я за своєю ініціативою стала доглядати за рослинами, купувати нові. Підрахувала, що на моєму піклуванні більше 70 примірників. Подумала, раз на роботі мені таке під силу, значить, і вдома впораюся. Так роки три тому зайнялася озелененням свого будинку. Коли кількість рослин в квартирі перевищила сотню, перестала їх рахувати. Часом здається, що мені вже ніде розміщувати нові вазони. Але проходить деякий час, і я знаходжу відповідні для них місця. Чоловік підтримує мене в цьому захопленні", - розповіла Василенко.

Згодом Юля зрозуміла, що їй не вистачає знань в області ботаніки і грунтознавства.

Юлія Василенко, фото: Фейсбук

"Запропонувала керівництву найняти для консультацій тлумачного флориста. Ініціатива отримала підтримку. Я дізналася від флориста масу цікавих тонкощів про рослини, догляд за ними, про те, яка грунт кожному з них потрібна. Пізніше запрошувала фахівця до себе додому, і ми разом пересаджували перші рослини, підбирали для них грунт, горщики", - розповідає харків'янка.

Коли Юлія набралася досвіду і знань, зайнялася у вільний від основної роботи час консультаціями з озеленення житла і продажем кімнатних рослин.

Клієнтами та замовниками флориста, в основному, є 30-річні заміжні жінки, яким хочеться зробити інтер'єри затишними за допомогою рослин. Також серед покупців багато і знайомих Юлії.

"Серед людей, які до мене звертаються за консультацією, багато новачків. Вони хочуть завести Кімнатні рослини, але мало про них знають. Запитують, що б придбати для початку. Пропоную їм невибагливі і при цьому красиві рослини

Багато питань виникає і у власників домашніх тварин, особливо котів, адже вихованцеві може надуматися погризти листя, стебла. Люди просять підібрати їм рослини, якими тварина не отруїться", - розповіла Василенко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харків'яни просять Терехова взятися за метро: темно, брудно і страшно

Як повідомляє портал «Знай.иа» Харківські єноти-полоскуни відзначили День народження: тортик з тюльки на двох

Також «Знай.иа " писав, що Харківські фігуристи стали кращими в Україні: боги льоду на ковзанах