Літня спека змушує українців ховатися в квартирах і будинках, охолоджуючи приміщення кондиціонерами. Однак багато хто переживає через те, що перепади температур між будинком і вулицею можуть виявитися шкідливими для організму.

Чи Так це, розповів популярний український лікар-педіатр Євген Комаровський.

"Дуже цікавить, яку можна температуру виставляти на кондиціонері, якщо на вулиці, наприклад, 35 градусів? Читала, що дуже велика різниця небажана - мовляв, це дуже шкідливо, якщо виставляти на плюс 18, Якщо на вулиці майже сорок. Але як бути, якщо для нас температура комфорту — це не вище 20 градусів...», - запитує підписниця Комаровського.

У відповідь їй повідомили, що найкраще виставляти температуру комфорту для конкретної сім'ї — адже саме для цього кондиціонер і купується.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

"Інше питання, що дуже небажано, коли з 35 градусів Ви потрапляєте відразу в 25. Але нам здається, що організм не може адаптуватися до такої спеки, і ми хочемо відразу похолодніше. Але ж зворотний процес відбувається з легкістю-ми навіть не помічаємо, коли взимку з 25 градусів тепла потрапляємо в 25 градусів морозу. Різницю в 50 (!) градусів організм переживає з легкістю, адаптуючись до морозу за кілька хвилин», - нагадує Комаровський.

Він додав, що кровоносні судини людей, які все життя живуть в стабільних умовах, коли немає коливань температури, не вміють реагувати на різкі зміни параметрів зовнішнього середовища.

Кондиціонер, скріншот з відео

«Але якщо у вас в розпорядку дня є гартують процедури, контрастний душ, немає надлишку одягу, внаслідок чого нормально працює судинний тонус, то нічого страшного в різких перепадах температури для вас немає», - порадував він передплатників.

Однак для дитини, який ріс в умовах без кондиціонера, все ж краще знижувати температуру поступово: при 35 за вікном встановити 28, через тиждень — 25, через дві — 22 градуси.

Спекотна погода, скріншот

Крім того, важливо не забувати провітрювати приміщення з відкритими вікнами і користуватися зволожувачем повітря, щоб підтримувати нормальну вологість.

"І нехай буде війна між тими, кому жарко, і тими, кому дме!", "Як ми раніше спокійно жили влітку в селі без всяких кондишек, навіть вентеляторов?! Пам'ятаю, махалися газетками, відкривали вікна і двері», - пишуть в коментарях прихильники Комаровського.

Нагадаємо, раніше У Києві придумали оригінальний спосіб боротьби зі спекою: освіжає і бадьорить

Як повідомляє портал «Знай.uа» У Києві водій трамвая не витримав + 47 градусів в кабіні і втратив свідомість

Також «Знай.uа " писав, що Українець купив кондиціонер в Comfy, замість прохолоди-головний біль: тільки подивіться на це.....