До 7-ї річниці Довжанського котла, у мережі було опубліковане відео про 22-денну боротьбу українських солдат з російськими агресорами на пункті пропуску "Довжанський". Відео запостила офіційна спільнота Міністерства внутрішніх справ України у Facebook.

У короткому відео, що триває понад дві хвилини, розповідає, як угрупування "Кордон" відстоювало українські кордони на Луганщині, відстрілюючись від військових, що здійснювали атаку з території Російської Федерації.

В ньому також йдеться, що пункт пропуску "Довжанський" обстрілювали російські війська з гранатометів, мінометів та важкої артилерії.

Як розповів один із захисників Андрій Білобородченко, коли українські військові звернулися до росіян, чому з їхнього боку по українцям ведеться стрільба, російські військові заявили, що не володіють такою інформацією.

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

"Вже півгодини знову з території Росії по нам відкрили вогонь. Здійснено вже 38 пострілів," - сказав інший захисник Олександр Демченко.

Загалом, Довжанський котел розпочався 6 серпня і тривав 22 дні. Під час бойових дій загинуло 11 солдат. Ще 5 досі вважаються зниклими безвісті.

Як повідомляв портал "Знай.ua", відома українська письменниця Лариса Ніцой розповіла про бездіяльність державних органів у сфері освіти: "Коштує 12 тисяч, не можу собі дозволити."

Також портал Знай.uа писав, що на узбережжі Азовського моря в Кирилівці у хмарі побачили портрет англійської королеви Єлизавети ІІ.

А тут Знай.uа писав про особливість жіночої полтавської вишиванки "жидівки".