Дітям з малозабезпечених сімей виділять по 2 тисячі гривень для підготовки до школи. Дане рішення прийняв Кабмін.

Так, 145 тисяч дітей з багатодітних сімей отримають додаткові виплати. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, сім'ї отримають матеріальну допомогу вже зараз, в серпні, щоб встигнути купити все необхідне дитині до нового навчального року.

Канцтовари, фото: скріншот з відео

Так, загальний розмір програми склав 290 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

"За ініціативою Президента Володимира Зеленського, уряд схвалив постанову про виплату по 2 тисячі гривень на кожну дитину з багатодітної малозабезпеченої сім'ї, яка станом на 1 серпня цього року досягла віку 6-18 років. Ці виплати допоможуть сім'ям зібрати дітей в школу і купити необхідні речі", - написав Шмигаль.

Зазначимо, що подавати додаткові заяви не потрібно. Управління праці та соцзахисту населення автоматично нарахує фінансову допомогу (вони не впливатимуть на призначення інших соцвиплат та субсидії) за матеріалами справ одержувачів державної соціальної допомоги.

Школярі. Фото: Фокус.
Школярі. Фото: Фокус.

Нагадаємо, що малозабезпеченою вважається та сім'я, яка з поважних або не залежних від неї причин має середньомісячний сукупний дохід нижче рівня забезпечення прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, раніше Форма, рюкзак, канцелярія: українцям розповіли, у скільки обійдуться збори школяра до 1 вересня

Як повідомляє портал «Знай.иа» З 1 вересня школи перейдуть на стандарти Нью-Гемпшира: малюнки – на уроках історії, нові тести і "нарко-перевірка" вчителів

Також «Знай.иа " писав, що В українських школярів з'являтимуться додаткові предмети: виховуватимемо професійних спортсменів