Ми його знайшли! Український Тризуб в лісах Шотландії!

Фото: Тризубець часів Другої світової, Ukrainian Magazine

Відновлення пам’яті! У Шотландії, у високогір'ї на пагорбі, був розчищений величезний тризуб. Кам’яну плиту із зображенням герба знайшли у 2019 році подружжя, нащадки емігрантів з України Богдана та Наталі Настюків. Як виявилося, стела була зроблена в 1949 році українською громадою міста Дінгвол: це колишні вояки УПА, українська Перша дивізія Української Національної Армії та Дивізія Галичина.

Тризуб Був про створення українських колоній у 1949 році. У 2019 році Богдан та Наталя Настюки були представлені у місті Дінгволл.

Фото: Тризубець часів Другої світової, Ukrainian Magazine

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Чесно кажучи, пізнати його непросто. Це просто маленька вуличка, але її не видно поодинці. На вулиці є маленька табличка, добре, куди і як – незрозуміло.

Вони були довкола, поки їм не зустрівся місцевий. "Ось тризуб. Вони будуть переповнені. І ось тут, - дядьку, пройтися по району хоча б один раз рукою, всього кілька покинутих будівель, автомобільний ангар з СТО, - навколо бараки. І тризуб лише один зберігся. І то туалет. Але тризуб стоіть тут багато часу. Донедавна був чоловік, який багато зусиль доклав у цого возведення. 97 років мав. Тим тризубом особливо ніхто й не цікавився. Лиш останій рік щось побільшало тут людей. Навіть приїздили представники вашої країни і футболісти (чи фани), преси понавозили, квітів нанесли, дерево посадили, - дядько показує на пальцях щось малесеньке і, аж прищурюючись, повторює, - this tiny size ukrainian tree,- по словам місцевого".

Фото: Тризубець часів Другої світової, Ukrainian Magazine

Дядько був дуже веселий та не проти побалакати. Але просив передати офіційним представникам консульств, щоб якось подбали про це місце, зорганізували знаки, інформаційні лифлети, тощо. Каже: "Ми з напарником старались там трохи розчистити, дерева й кущі позрубували, щоб хоч пройти можна було. Але от бачите, ви заледве знайшли і іншим теж важко

Також, в гуглі на тризубі можна побачити мітку, яка стоїть на тій сторорні дороги. Але його ледве видно, навіть якщо це за метр від дороги.

Все ж, коли приїдете до Шотландії, я Вас чекаю!

Напомним, ранее На Київщині посеред поля з'явився величезний Герб України: видно навіть з літака

Как сообщал портал "Знай.ua", Колишній учень з "фізруком" пліч-о-пліч боронять Батьківщину: "Ставив мені двійки"

Также "Знай.ua" писал, что Незламний офіцер пів століття віддано служить Батьківщині: "Молодь називає мене батьком"