Відомий кулінар та популяризатор українських гастрономічних традицій Євген Клопотенко часто ділиться простими, але водночас оригінальними рецептами страв. Цього разу він розповів про те, як став кухарем.

У новому пості на особистій сторінці в соцмережі Інстаграм, де на нього підписано понад 599 тисяч читачів, Євген Клопотенко зізнався, що коли закінчив школу, то відчув, що хоче працювати з їжею.

"Але у суспільстві на щирі бажання тоді було пофіг, а на престижність - ні. Я подався у міжнародну економіку, бо вважалося, що бути кухарем - не ок. З часом я став дорослішим, розумнішим та все-таки зайнявся кулінарією. То був довгий шлях, де любов перемогла, але я змарнував багато часу.", - написав кулінар. Євген Клопотенко

Кулінар мріє, щоб молодь не робила таких помилок, як зробив він. Хоче, щоб молоді люди не зраджували своїм бажанням, а одразу робили так, як відчувають. Проте, для цього у країні, на його думку, має бути гідна кулінарна освіта.

Євген Клопотенко, instagram.com/klopotenko

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Євген Клопотенко заявив, що з цієї причини вирішив змінити систему, за якою навчають кухарів. І робить він це зараз в рамках співпраці з Міністерством освіти і науки України. Наразі вони з командою розписали перший семестр навчання і вже відзавтра він буде діяти у двох київських професійних училищах.

"Сьогодні зустрівся з викладачами ПТУ і пояснив їм формат, в якому краще проводити уроки. Як працювати з новим матеріалом, як розмовляти з учнями. Моя мета: зробити лекції цікавими не тільки для студентів, а й для викладачів. Бо від їхнього сприйняття та енергії, яку вони надаватимуть дітям, буде багато залежати.", - розповів він. Євген Клопотенко

Євген Клопотенко додав, що впродовж навчання цікавитиметься, як студенти сприймають програму. Він також планує іноді самостійно викладати деякі лекції, адже це допоможе йому працювати далі над зміною системи.

Нагадаємо, Євген Клопотенко зізнався, кому не місце за його столом: "Виганятиму". Євген Клопотенко розповів про свою ідеальну кухню

Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко навчив правильно запікати стейк на грилі: "Свято у роті". Євген Клопотенко показав, як правильно готувати стейк

Також "Знай.ua" писав, Євген Клопотенко приготував такий смачний ягідний кекс, що сам ледь не збожеволів: "Верещу від нього". Євген Клопотенко поділився рецептом ягідного кексу з розмарином