Харківські студенти з НТУ "ХПІ" зуміли перемогти у Всесвітніх університетських стартап-змаганнях, посівши перше місце в категорії "Здоров’я" із застосунком "Віртуальний психолог". Про це пише видання «Депо. Харків».

Як зазначається, розробником мобільного додатку став 20-річний студент Харківського політехнічного інституту Тарас Погребняк. Він почав працювати над проектом у 2017 році, коли йому вперше діагностували депресію. Не тішили ні перспективна робота, ні кохана дівчина.

Як виявилося, людей із такою проблемою в світі багато, а до психолога вирішують звернутися лише 4% з них. Нерідко заважає зависока ціна терапії та сором говорити із чужою людиною про свої проблеми.

Фото: Депо. Харків

Тож хлопець придумав бота-психолога. Йому допоміг втілити задумане в життя інший студент, Харківської Політехніки, Михайло Маркевич. Так з’явилася "Еломія" - "компаньйон, який допомагає людям зрозуміти себе, вирішувати проблеми в стосунках, залишатися спокійними, щасливими і мотивованими".

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Залишилось два дні: українців попереджають востаннє

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

В Україні готується революція у житловій сфері

Показати ще

Димопоглинач для заводів

Ще одним досягненням харківських студентів став стартап "Smoke Free Air Tech". Це пристрій, який має очищувати повітря з індустріальних труб.

Пристрій має високу ефективність, низьке енергоспоживання та надійний ступінь електробезпеки за рахунок використання запатентованої технології.

Фото: Депо. Харків

Озонатор від COVID-19

В умовах пандемії коронавірусу студенти-винахідники взялися і за цю проблему.Творці проекту OptyTeam винайшли генератор озону для знезараження поверхонь і об’єктів від вірусів, у тому числі, від ковіду. Він за мить знищує віруси і бактерії, зручний і простий у використанні. Найбільше перспектив у винаходу – для застосування на круїзних лайнерах.

Флуоресцентні картини та футболки

Автори стартапу FloatyColor вже заробляють своїми флуоресцентними фарбами для малювання на воді та текстилі.

Основа їхніх фарб - акрилатні дрібнодисперсні пігменти, за рахунок чого виходять якісні малюнки. Ці фарби флуоресцентні і значно яскравіші, ніж інші фарби.

Фото: Депо. Харків

"Лісове передбачення" для ДСНС

Стартап "Forest Foresight" вже зацікавив Державну службу з надзвичайних ситуацій у сфері передбачення лісових пожеж. Новий сервіс онлайн-моніторингу пожежної небезпеки у лісах аналізує дані з супутникових мультиспектральних знімків.

Якщо ДСНС одобрить винахід, його пропонуватимуть і іншим країнам.

Нагадаємо, зрубав 4 дерева - посадив 10: українці знайшли новий спосіб очистити Землю від сміття та шкідливого пластику

Як повідомляв Знай.uа, українська школярка змусила говорити про себе весь світ - ось як швидко очистити воду в річках

Також портал Знай.uа писав, що в Китаї знайшли, як перемогти танцюючих бабусь і гучну музику: колонки відключають "ліхтариком"