Найкраще тісто для чебуреків - на пиві. Хрустка, з бульбашками скоринка прикриває ніжну шарувату м'якоть з соковитою м'ясною начинкою, від якої просто неможливо відмовитися.
Хто спробує приготувати такі чебуреки - не пошкодує і більше ніколи не буде шукати інший рецепт.
Головний принцип, який відомий навіть початківцям домогосподаркам: тісто має бути без дріжджове з додаванням або без додавання пива, мати дуже щільну консистенцію, щоб його було зручно розгортати, як тісто для локшини. Головне - зробити правильну начинку з ідеальним поєднанням цибулі і м'яса.
Інгредієнти для тіста:
- 900 гр борошна;
- 500 мл пива (світлого);
- 1 куряче яйце;
- 2 чайної ложки солі;
Для начинки:
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
- 700 гр м'ясного фаршу;
- 300 гр цибулі;
- півсклянки холодної води;
- солі,
- сухі спеції за смаком;
Приготування:
1. Розбиваємо яйце і додаємо сіль. Віночком змішуємо суміш.
2. Додаємо до яєчної суміші борошно.
3. Вливаємо пиво.
4. Замішуємо м'яке тісто. Ми залишаємо його на 20 хвилин полежати.
5. Відрізаємо частину маси, розгортаємо в формі «ковбаски». Ріжемо шматок на невеликі відрізки.
6. Кожен шматочок розгортаємо в тонкий корж, кладемо фарш, розрівнюємо. Другою половинкою коржі прикриваємо фарш, щільно заліплюючи краю.
Кулька фаршу за розміром повинен дорівнювати кульці тіста для коржа, тоді пиріжок не буде рватися при смаженні.
7. Для вирівнювання краю пиріжка, щоб було красиво, можна обрізати надлишки тесту фігурним ножем або прикласти невелику тарілку на край, а кромку обрізати звичайним кухонним ножем.
8. Смажимо пиріжки у великій кількості заздалегідь розігрітого масла. Для цих цілей добре підходить сотейник з високими стінками. Щоб перевірити температуру спочатку кидаємо шматочок тіста, якщо він плаває і пузириться, можна викладати чебуреки.
9. Підрум'янюємо з кожного боку. Стежимо за температурою масла, щоб не горіло.
10. З готових чебуреків треба прибрати зайве масло, тому знімаємо їх з сковороди і кладемо на паперові рушники.
Чебуреки подавати до столу краще гарячими.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше Як приготувати соковиті чебуреки-прості секретики для ідеального страви
Як повідомляє портал «Знай.иа» Ароматні чебуреки з рум'яною скоринкою-ідеальне блюдо для зайнятої господині і голодної сім'ї
Також «Знай.иа " писав, що Як посмажити чебуреки без жирних бризок: секрет чистої кухні і рук без опіків