Президент України Володимир Зеленський виступив у музеї Голокосту у Вашингтоні та розповів трагічну історію життя своєї родини за часів Другої світової війни.

Про долю своїх родичів глава держави розповів лідерам єврейських організацій у Вашингтоні, під час виступу в меморіальному музеї Голокосту, трансляція якого є на сторінці Офісу президента в Facebook.

Володимир зазначив, що 1 вересня - пам'ятна дата для всього людства і має особливе значення для історії, адже 82 роки тому почалася Друга світова війна (1 вересня 1939 – 2 вересня 1945 року).

Друга світова війна, фото з РІА

"Нацизм спробував поневолити людство і захопити світ. Він має багато синонімів, і найбільш моторошний - Голокост. Його жертвами в Європі стали не менше 6 мільйонів євреїв, і кожен четвертий з них - з України", - сказав Зеленський.

Популярні новини зараз

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Президент розповів представникам єврейських організацій історію своєї родини, яка також зіткнулася з жорстокістю нацистів за часів Другої світової війни.

За словами Володимира, трьох братів його дідуся, їхніх батьків, дружин, дітей і всіх рідних розстріляли німецькі окупанти, які увірвалися в Україну на початку Другої світової війни. Четвертий брат був на фронті і пройшов всю Другу світову війну, зробивши свій внесок над перемогою нацистської Німеччини.

"через два роки у нього (у четвертого брата) народився син, через 31 - онук. Через 40 років він став президентом України. Зараз він стоїть перед вами", - додав Зеленський.

Президент підкреслив, що нацизм програв назавжди. У народу України не може бути зародків нацизму чи антисемітизму на генетичному рівні, не може бути їх ні в душі, ні в серці. Адже він пережив на своїй землі Бабин Яр.

Володимир Зеленський, instagram.com/zelenskiy_official

Нагадаємо, Володимир Зеленський зустрівся з Джо Байденом і попросив про важливе: "Ми втратили 15 тисяч"

Як повідомляв Знай.uа, українці благають Зеленського забрати їх із захопленого талібами Кабула: "У великій небезпеці"

Також портал Знай.uа писав, що Олена Зеленська змусила заговорити українською батьківщину Джорджа Вашингтона - "Символічно!"