Для українських батьків, у яких зараз є новонароджені діти, з'явилися важливі новини. Відомо, що починаючи з 1 липня 2021 року монетизація "пакунку малюка" проводиться за бажанням батьків відразу після народження дитини.
Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Мінсоцполітики в мережі Facebook.

Скрін, відео YouTube Пологовий будинок

"З 1 липня 2021 року виплата грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги "пакунку малюка" на дітей проводиться за бажанням одержувача відразу після народження дитини.
Батькам новонароджених дітей не потрібно дотримуватися 30-денного терміну для звернення за призначенням грошової компенсації замість одноразової натуральної допомоги "пакет малюка".
Також Мінсоцполітики розробляються відповідні зміни до законодавства щодо надання можливості батькам новонароджених дітей звертатися за отриманням грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" під час оформлення комплексної послуги "еМалятко" за допомогою порталу "Дія".", - повідомляють у Мінсоцполітики.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, з 2000 до 3082 грн: кому з українців додали 25% до пенсії, звіт Мінсоцполітики.
Як повідомляв Знай.uа, Львів захлеснула хвиля безробіття: кому складніше пристосуватися - чоловікам чи жінкам.
Знай.uа писав, у Мінсоцполітики пояснили, як отримати держдопомогу за 20 хвилин: без черг і документи в електронному вигляді.